expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Eni adalah syarikat minyak dan gas Itali yang ditubuhkan pada tahun 1926 oleh Nobel Laureate, Luigi Razza. Ia dipublikasikan di Bursa Saham Milan pada tahun 1942 dan merupakan penyusun indeks Italy 40. Syarikat ini beroperasi di 66 negara di seluruh dunia, bekerja rapat dengan rakan kongsi perniagaan untuk memastikan akses kepada sumber dan tenaga untuk berjuta -juta pelanggan. Sehingga 2022, topi pasarannya ialah € 45.68 bilion, menjadikannya salah satu syarikat minyak dan gas terbesar di Eropah.

Ia mempunyai kehadiran global dengan operasi di seluruh Afrika, Asia, Eropah dan Amerika. Dengan pijakan yang kuat dalam industri ini, ENI berada di kedudukan yang baik untuk menawarkan penyelesaian inovatif untuk memenuhi keperluan tenaga masa depan. Pelabur-bijak, ia adalah pilihan bunyi yang diberikan reputasi lama dan kewangan yang boleh dipercayai syarikat. Selain itu, sebagai salah satu syarikat minyak dan gas tertua di Eropah, Eni adalah nama yang boleh dipercayai dan dipercayai dengan rekod prestasi yang kuat.

ENI telah melihat harga sahamnya berayun antara € 26.90 tertinggi pada Jun 2007 dan paling rendah € 6.44 pada bulan Oktober 2020. Ini disebabkan oleh gabungan peristiwa dalaman seperti pandemik Covid-19, dan peristiwa luaran perubahan.

Melihat lebih jauh ke tahun 2023, Eni mempunyai rancangan untuk mengembangkan kegiatannya dan meningkatkan pelbagai perkhidmatan yang ditawarkannya. Syarikat ini bertujuan untuk menjadi syarikat tenaga bersepadu sepenuhnya dengan kepentingan elektrik, gas asli, pembaharuan dan banyak lagi. Dengan harga bahan api yang dijangka kekal rendah untuk masa depan yang dijangka, ini dapat membuktikan keuntungan bagi pelabur dalam jangka panjang. Pelabur juga harus mengawasi prestasi kewangan syarikat, serta perkembangan atau pengumuman baru yang boleh menjejaskan harga saham.

Eni adalah syarikat minyak dan gas bersepadu yang besar, dengan pesaing seperti Royal Dutch Shell, BP, Total dan Chevron. Semua syarikat ini mempunyai operasi yang sama dalam sektor Eksplorasi & Pengeluaran, Penapisan & Pemasaran, Gas & Kuasa dan Runcit. Harga saham syarikat kini didagangkan sekitar € 17 sesaham, dengan hasil dividen sebanyak 6.49%.

Apabila dibandingkan dengan pesaingnya, Eni mempunyai beberapa kekuatan dan kelemahan utama. Ia menawarkan produk tenaga yang kompetitif di pasaran, yang membantu ia mendapat kelebihan berbanding pesaingnya. Sebaliknya, kos pengeluarannya lebih tinggi daripada beberapa syarikat minyak dan gas yang lain. Di samping itu, pergantungannya terhadap pengeluaran di negara -negara yang tidak stabil secara politik boleh memberikan risiko kepada operasi syarikat. ENI juga sangat bergantung kepada sumber semula jadi, yang mungkin dipengaruhi oleh peraturan alam sekitar atau perubahan permintaan global.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg