expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Enel Stock (ENELm.MI): Live Price Chart

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Ditubuhkan pada tahun 1962 oleh usahawan Itali Enel, syarikat itu dipublikasikan di Bursa Saham Milan pada tahun 1999 dan kini dimasukkan ke dalam beberapa indeks global utama seperti Euro Stoxx50 dan Italy 40. Dengan lebih daripada 65 juta pelanggan di seluruh dunia dan beberapa rakan perniagaan di seluruh Eropah, Amerika, Asia, Afrika dan Oceania, Enel adalah utiliti terbesar di Eropah.

Permodalan pasarannya hari ini lebih daripada € 51.44 bilion. Syarikat itu telah melabur banyak sumber tenaga boleh diperbaharui untuk memastikan masa depan yang mampan dan hijau untuk semua orang. Sebagai peniaga, anda boleh mendapat manfaat daripada pertumbuhan mantap ini salah satu utiliti terbesar di Eropah.

Harga saham Enel telah menyaksikan kenaikan mantap sejak awal tahun 2015, dengan titik tertinggi sehingga kini € 8.94 pada Januari 2021. Ini disebabkan oleh peningkatan keyakinan pelabur terhadap keupayaan gergasi tenaga Itali untuk cuaca pandemik Covid-19 dan memberikan hasil prestasi yang kuat. Walau bagaimanapun, tinggi ini adalah jangka pendek, dan harga saham sebahagian besarnya kekal dalam lingkungan € 5.50 hingga € 7.75 sejak itu.

Looking forward, pelabur akan mencari peristiwa utama dalam tempoh dua tahun akan datang yang boleh menjejaskan prestasi harga saham Enel - dengan pemangkin yang berpotensi termasuk peraturan baru dalam sektor tenaga boleh diperbaharui atau kontrak utama yang dimenangi oleh syarikat.

Enel adalah pemain utama dalam sektor tenaga dan pesaingnya termasuk Iberdrola, Endesa, dan EDP. Ketiga -tiga syarikat itu mempunyai permodalan pasaran yang sama untuk Enel, dengan Iberdrola menjadi yang terbesar dari empat. Walaupun semua empat syarikat adalah pesaing yang kuat di pasaran masing -masing. Dari segi kekuatan dan kelemahan, Enel cemerlang dalam keupayaannya untuk berinovasi dan berada di hadapan lengkung ketika datang ke pelaburan tenaga boleh diperbaharui.

Ia juga telah membuat langkah utama dalam meningkatkan perkhidmatan pelanggan dan proses digitalisasi. Sebaliknya, terdapat bidang di mana Enel dapat bertambah baik, seperti kadar pengekalan pelanggan dan strategi harga.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg