expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Delivery Hero ialah salah satu platform penghantaran makanan dalam talian yang paling berjaya di Eropah. Ditubuhkan pada 2011 di ibu kota Jerman, Berlin, sedekad kemudian Delivery Hero mencatatkan hasil tahunan berjumlah €5.85 bilion, dengan jumlah pekerja aktif sebanyak 45,445.

Delivery Hero ialah cetusan idea empat usahawan, yang mempunyai visi untuk membina platform tempahan makanan yang benar-benar global. Dalam masa beberapa bulan selepas pelancaran, Delivery Hero memperoleh perkongsian di Australia dan UK. Ia kemudian mengumpul €25 juta dalam pembiayaan benih untuk memperoleh platform penghantaran makanan yang lebih kecil di Scandinavia dan Eropah timur, sebelum menjangkau pasaran Asia melalui Korea Selatan dan China.

Menjelang 2014, ia dianggap sebagai salah satu daripada tiga syarikat permulaan yang paling pesat berkembang di Jerman. Delivery Hero akhirnya didedahkan kepada umum pada 2017 di Bursa Saham Frankfurt, memperoleh kurang €1 bilion daripada tawaran awam permulaan (IPO).

Hanya lima tahun sejak Hero Penghantaran diumumkan di Frankfurt. Sesiapa sahaja yang melabur semasa IPO awal akan memperoleh pulangan lebih daripada 61% pada Disember 2022. Harga saham Delivery Hero adalah salah satu daripada sedikit yang melonjak semasa pandemik Covid-19, kerana penghantaran makanan dalam talian adalah salah satu daripada sedikit cebisan keselesaan untuk rakyat semasa tempoh berkurung yang panjang.

Pada Januari 2021, harga saham Delivery Hero mencecah paras tertinggi sepanjang masa sebanyak €137.20, tetapi ia merupakan tempoh yang sukar sejak paras tertinggi tersebut. Kesan inflasi yang meningkat, yang sebahagian besarnya disebabkan oleh wabak dan perang di Ukraine, telah menyaksikan kos operasi meningkat untuk kedai rakan kongsi, menyebabkan margin dihimpit.

Pada tahun 2022, Delivery Hero dikatakan telah melayani kira-kira 50 juta pelanggan, iaitu peningkatan yang sederhana pada tahun 2020 dan 2021. Namun, memandangkan perkhidmatan penghantaran makanan dalam talian menjadi normal selepas wabak, sesetengah pihak merasakan bahawa Delivery Hero mempunyai potensi pertumbuhan dan aliran tunai yang tulen .

Pasaran penghantaran makanan dalam talian menjadi semakin sesak, dengan rentetan rakan sejawat yang berkembang pesat untuk Delivery Hero untuk bertempur. Saingan nombor satunya nampaknya adalah Deliveroo, yang merupakan raksasa global dalam hal perkongsian penghantaran makanan dalam talian. Walaupun Deliveroo mungkin mempunyai jenama yang lebih boleh dipasarkan daripada Delivery Hero, memang benar bahawa penilaian Deliveroo melebihi Deliveroo.

Terdapat juga pasaran digital Just Eat untuk pengambilan dalam talian, yang merupakan portal asal untuk penghantaran makanan, yang diasaskan pada tahun 2001. Firma yang beribu pejabat di London itu mempunyai tenaga kerja yang jauh lebih besar daripada Deliveroo, walaupun pasukan global Delivery Hero mengecilkan kedua-dua pesaing.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg