expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Coinbase ialah salah satu pertukaran mata wang kripto terkemuka di dunia. Syarikat induknya, Coinbase Global, Inc., telah ditubuhkan pada Jun 2012, dengan tanggungjawab mewujudkan portal berpusat untuk individu membeli, menjual dan menyimpan mata wang kripto. Ia telah lama menjadi pertukaran mata wang kripto paling popular di AS dengan jumlah dagangan. Walau bagaimanapun, ia tidak terlepas daripada ketidaktentuan dalam pasaran kripto, dengan syarikat itu memberhentikan hampir satu perlima daripada tenaga kerjanya pada musim panas 2022 disebabkan kemerosotan kripto yang belum pernah terjadi sebelumnya.

Coinbase telah mendalangi rangkaian produk tertumpu kripto, termasuk penciptaan USD Coin – syiling stabil, yang membolehkan pengguna mendepositkan fiat dolar AS sebagai pertukaran untuk USD Coin yang dipatok pada nilai fiat dolar AS.

Diasaskan: Jun 2012, San Francisco, California, Amerika Syarikat
Pengasas: Brian Armstrong dan Fred Ehrsam
Ibu Pejabat: Syarikat terpencil sepenuhnya

Sejarah harga saham Coinbase agak ringkas. Itu kerana Coinbase hanya memilih untuk menjadi syarikat tersenarai awam pada April 2021. Coinbase melancarkan penyenaraian saham langsung di bursa US100, dengan harga saham Coinbase mencecah paras tertinggi $328 sesaham selepas hari pertama dagangan.

Harga saham Coinbase kemudiannya kelihatan jatuh dan stabil sekitar $225 sesaham, sebelum memuncak pada paras tertinggi sepanjang masa sebanyak $342 sesaham pada November 2021. Sejak itu, trafik sehala menurun sejak itu, dengan pasaran mata wang kripto menurun menyebabkan saham Coinbase menjunam kepada hanya $58 sesaham menjelang Julai 2022.

Adakah kamu tahu? Anda boleh berdagang turun naik harga saham Coinbase tanpa perlu membeli saham secara fizikal dalam pertukaran mata wang kripto yang popular. Dengan dagangan kontrak untuk perbezaan (CFD), anda boleh membuat spekulasi mengenai harga saham Coinbase, memberikan anda keupayaan untuk mendapat keuntungan pada harga yang jatuh serta kenaikan harga juga. Ini kerana CFD di Skilling membolehkan anda membuat short (menjual) harga dan untung jika harga saham Coinbase terus jatuh di bawah titik masuk anda.

Dagangan CFD pada saham seperti Coinbase juga menawarkan leverage. Ini bermakna anda hanya perlu mendepositkan sebahagian kecil daripada jumlah nilai dagangan anda untuk mendapatkan pendedahan pasaran penuh. Jika anda membeli saham Coinbase secara fizikal, anda perlu membayarnya terlebih dahulu sepenuhnya.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan