expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham Cognizant

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Cognizant (CTSH.US) adalah sebuah perkhidmatan teknologi dan perundingan multinasional Amerika yang terkemuka dengan permodalan pasaran sebanyak $ 33.42 bilion pada 2 Ogos 2023. Ditubuhkan pada tahun 1994 sebagai pembahagian Dun & Bradstreet Corporation, kemudian menjadi syarikat bebas di 1996. Syarikat menyediakan pelbagai perkhidmatan IT, termasuk pembangunan perisian, penyumberan luar proses perniagaan, dan perundingan kepada pelanggan di seluruh dunia.

Cognizant telah mengalami pertumbuhan pesat sejak penubuhannya, memperluaskan jejak globalnya dan mewujudkan dirinya sebagai pemain utama dalam industri perkhidmatan IT. Ia dipublikasikan pada tahun 1998, penyenaraian di Bursa Saham US100. Dengan tumpuan kepada transformasi dan inovasi digital, ia terus memberikan penyelesaian canggih untuk membantu perniagaan menavigasi kerumitan landskap digital moden.

Dalam tempoh lima tahun yang lalu, Cognizant telah mengalami kedua -dua tertinggi dan rendah. Harga saham terendah yang dicapai ialah $ 40.01 pada bulan Mac 2020, yang dicetuskan oleh pandemik COVID-19. Sebaliknya, harga saham tertinggi yang dicapai ialah $ 93.47 pada bulan Mac 2022.

Satu strategi perdagangan yang boleh digunakan oleh peniaga ketika menganalisis stok ini adalah trend-mengikuti. Strategi ini bergantung pada mengenal pasti trend ke atas atau ke bawah dalam harga saham. Peniaga boleh menggunakan pelbagai petunjuk teknikal, seperti purata bergerak atau Indeks Kekuatan Relatif (RSI), untuk mengenal pasti trend ke atas atau menurun ke atas jangka masa tertentu. Bergantung pada jangka masa dan trend yang dikenalpasti, peniaga mungkin mempertimbangkan menyesuaikan strategi perdagangan mereka atau bahkan memasuki kedudukan dalam stok.

Alat dan petunjuk perdagangan lain yang mungkin anda pertimbangkan untuk belajar dan menggunakan termasuk MACD, Ichimoku, Bollinger Bands, dan Candlesticks Analisis. Dengan menggunakan analisis teknikal yang digabungkan dengan penghakiman yang baik dan pengurusan risiko yang betul, peniaga boleh membuat keputusan perdagangan yang lebih baik.

Sebelum anda berdagang, penting untuk mempertimbangkan pesaing yang boleh memberi kesan kepada prestasi saham Cognizant. Mereka termasuk:

  • Accenture Plc (ACN.US) adalah syarikat perkhidmatan profesional global, menyediakan penyelesaian perundingan, teknologi, dan penyumberan luar. Dengan tumpuan yang kuat terhadap transformasi dan inovasi digital, Accenture membantu pelanggan dari pelbagai industri menavigasi cabaran perniagaan yang kompleks dan meningkatkan prestasi.
  • IBM (IBM.US) adalah sebuah syarikat teknologi multinasional Amerika dengan sejarah yang panjang dan terkenal. Ditubuhkan pada tahun 1911, IBM telah menjadi perintis dalam perkakasan komputer, perisian, dan perkhidmatan IT. Syarikat ini terkenal dengan kepakarannya dalam penyelesaian perusahaan, pengkomputeran awan, kecerdasan buatan, dan teknologi blockchain.

Kedua -dua pesaing ini adalah pemain terkemuka dalam industri teknologi dan perundingan dan oleh itu harus dipertimbangkan ketika mempertimbangkan perdagangan saham cognizant.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg