expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Syarikat Coca-Cola ialah sebuah syarikat multinasional Amerika dan salah satu syarikat minuman terbesar di dunia. Ia mengeluarkan, memasarkan dan mengedarkan lebih daripada 500 jenama minuman bukan alkohol. Syarikat itu memiliki empat daripada lima jenama minuman ringan terbaik dunia: Coca-Cola, Diet Coke/Coca-Cola Light, Fanta, dan Sprite.

Coca-Cola diasaskan pada tahun 1886 oleh John Pemberton, seorang ahli farmasi dari Atlanta, Georgia. Dia pada asalnya berhasrat untuk mencipta tonik ubat untuk membantu dengan sakit kepala kroniknya sendiri dan ketagihan morfin. Walau bagaimanapun, apabila dia mencampurkan sirap dengan air berkarbonat, dia secara tidak sengaja mencipta apa yang akan menjadi salah satu minuman paling popular di dunia.

Pada tahun 2020, Syarikat Coca-Cola menghadapi banyak cabaran termasuk wabak COVID-19 yang membawa kepada penurunan permintaan terhadap produk mereka kerana orang ramai terpaksa tinggal di rumah dan mengamalkan penjarakan sosial. Ini mengakibatkan penurunan dalam jualan syarikat. Di samping itu, pesaing PepsiCo Inc. juga mengalami cabaran serupa yang membawa kepada penurunan harga sahamnya. Hasil daripada cabaran ini, harga saham Coca-Cola merosot daripada $51.04 pada Januari 2020 kepada $46.35 pada Mac 2020.

Walau bagaimanapun, sejak awal tahun 2021, syarikat telah menyaksikan peningkatan dalam jualan kerana orang ramai telah mula kembali kepada rutin biasa mereka. Syarikat itu juga telah mendapat manfaat daripada prestasi kukuh dalam pasaran baru muncul seperti China dan India. Coca Cola (KO) ialah salah satu syarikat teratas dalam Purata Perindustrian US 30 (DJIA) dan Indeks 500 Standard & Poor's (SPX500). Malah, ia adalah satu-satunya syarikat bukan kewangan dalam DJIA. Di samping itu, jika tumpuan syarikat terhadap inovasi dan pemasaran akan membantu memacu pertumbuhan maka harga saham Coca-Cola boleh meningkat.

Kedua-dua pilihan menawarkan potensi manfaat, tetapi penting untuk memahami perbezaannya sebelum membuat keputusan.

Apabila anda melabur dalam saham Coca-Cola, anda membeli sekeping syarikat dan menjadi pemegang saham. Ini bermakna anda berhak mendapat sebahagian daripada keuntungan syarikat dan anda boleh mengundi keputusan korporat. CFD, sebaliknya, membolehkan anda membuat spekulasi mengenai pergerakan harga saham Coca-Cola tanpa benar-benar memilikinya. Ini bermakna anda tidak mempunyai sebarang hak mengundi atau pendapatan dividen, tetapi ini juga bermakna anda boleh memanfaatkan kedua-dua kenaikan dan penurunan harga.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg