expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham Carrefour

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Carrefour (CARR.PA) adalah perbadanan runcit multinasional Perancis yang terkenal dengan topi pasaran sebanyak € 13.01 bilion pada 23 Ogos 2023. Ditubuhkan pada tahun 1959 oleh Marcel Fournier, Denis Defforey, dan Jacques Defforey, ia adalah perintis dalam konsep hypermarket , menggabungkan pasar raya dan kedai serbaneka.

Ia menjadi umum pada tahun 1970, berkembang pesat secara global untuk menjadi salah satu rantaian runcit terbesar di dunia. Carrefour menawarkan pelbagai produk melalui pelbagai format, termasuk pasar raya, pasar raya, kedai serbaneka, dan platform e-dagang. Sejarahnya dicirikan oleh inovasi, kebolehsuaian, dan komitmen untuk menyediakan barang pengguna yang pelbagai.

Stok Carrefour telah melihat banyak turun naik dalam tempoh lima tahun yang lalu. Harga saham terendah mencapai € 12.10 pada bulan Mei 2020 manakala harga saham tertinggi mencapai € 21.37 pada bulan Mei 2022.

Strategi perdagangan yang boleh dipertimbangkan oleh peniaga menggunakan termasuk perdagangan hari, perdagangan swing, perdagangan kedudukan dan lain-lain. Sebagai contoh, perdagangan kedudukan biasanya melibatkan kedudukan memegang untuk tempoh yang lebih lanjutan, biasanya bulan atau bahkan tahun, dan membuat keputusan berdasarkan trend jangka panjang. Cara perdagangan ini boleh membantu peniaga untuk mengelakkan pergerakan harga jangka pendek, yang cenderung lebih tidak dapat diramalkan.

Peniaga juga boleh menggunakan beberapa alat dan penunjuk semasa menganalisis stok. Salah satu alat sedemikian adalah mata pivot, yang membantu peniaga mengenal pasti tahap sokongan dan rintangan untuk stok, di mana pergerakan harga yang signifikan cenderung berlaku. Lain -lain termasuk corak candlestick, corak carta dan carta garis.

Sekiranya anda memikirkan perdagangan saham Carrefour, sangat penting untuk mempertimbangkan pesaingnya kerana mereka boleh menjejaskan prestasi Carrefour di pasaran saham. Mereka termasuk:

  • Costco Wholesale (COST.US) adalah sebuah syarikat multinasional Amerika yang terkenal yang mengendalikan rangkaian kelab gudang keahlian sahaja. Dengan tumpuan untuk menyediakan produk pukal dan harga diskaun kepada ahli-ahlinya, Costco telah mendapat populariti untuk pendekatan yang didorong olehnya.
  • Target Corp (TGT.US) adalah sebuah syarikat runcit Amerika yang terkenal yang menawarkan pelbagai produk, termasuk pakaian, elektronik, keperluan rumah tangga, dan banyak lagi. Ditubuhkan pada tahun 1902, Target telah berkembang menjadi salah satu peruncit diskaun terbesar di Amerika Syarikat, yang terkenal dengan penekanannya terhadap barangan yang bergaya, berpatutan dan pengalaman membeli -belah yang menyenangkan. Dengan campuran unik label peribadi dan produk berjenama, sasaran rayuan kepada pangkalan pelanggan yang pelbagai.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg