expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Pengawal Selia:

×
CySEC

Skilling Ltd, dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Cyprus (CySEC) di bawah lesen CIF No. 357/18

Teruskan
FSA

Skilling (Seychelles) Ltd, diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Kewangan (FSA) di bawah lesen No. SD042

Teruskan

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

Saham yang paling popular dan meningkat naik.

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Pertumbuhan Canopy adalah sebuah syarikat Kanada yang mengkhususkan diri dalam pengeluaran dan penjualan ganja. Syarikat itu ditubuhkan pada tahun 2013 oleh Bruce Linton dan Chuck Rifici. Ia didagangkan di bawah nama Tweed sehingga 2015 apabila penggabungan dengan Bedrocan Canada mendorong perubahan kepada pertumbuhan kanopi.

Hari ini, Canopy Growth Corp adalah syarikat payung untuk Tweed dan Bedrocan Canada. Dengan kedua -dua jenama ini pada mulanya menghasilkan ganja untuk kegunaan perubatan, pertumbuhan kanopi bernilai $ 1 bilion. Penyenaraian di Bursa Saham Toronto dan, seterusnya, Bursa Saham New York diikuti pada tahun 2018. Ini adalah tahun yang sama ganja menjadi undang -undang untuk kegunaan rekreasi di Kanada. Keputusan itu membenarkan pertumbuhan kanopi untuk mengembangkan operasinya, dan, dalam masa setahun, ia bernilai $ 15 bilion.

Linton, bersama Mark Zekulin, berlari syarikat itu sehingga 2019. Linton terpaksa turun selepas keputusan kewangan yang lemah dan pelaburan yang dibuat melalui bahagian modal teroka syarikat, Canopy Rivers. Zekulin juga meninggalkan syarikat itu tidak lama selepas berlepas Linton, memaksa penstrukturan semula di peringkat eksekutif.

Stok pertumbuhan kanopi mula -mula dijual pada tahun 2014. Syarikat itu tidak dipublikasikan melalui laluan IPO tradisional. Sebaliknya, pengambilalihan terbalik Capital Pool Inc. memudahkan penyenaraian di TSX Venture Exchange. Sebelum pengambilalihan terbalik, saham di Capital Pool Inc. didagangkan pada CAD $ 0.85. Sehari selepas Tweed mengambil kawalan, saham adalah sehingga CAD $ 4.60.

Penggabungan Tweed dengan Bedrocan Canada diikuti dan, tiga tahun kemudian, stok pertumbuhan kanopi disenaraikan di bursa utama. Pergerakan ke Bursa Saham Toronto di bawah ticker TSX: Rumpai diikuti dengan penyenaraian sekunder di New York Stock Exchange (NYX: CGC). Sejarah harga saham pertumbuhan kanopi menunjukkan satu siri puncak dan palung yang ketara. Saham pertumbuhan kanopi mula berdagang pada TSX dan NYX di bawah $ 30 tetapi harga dengan cepat naik melebihi $ 50. Melihat sejarah harga saham pertumbuhan kanopi hingga 2022, paras tertinggi sepanjang masa dicatatkan pada 15 Oktober 2018, pada $ 56.89.

Usaha penstrukturan semula pada tahun 2019 menyebabkan harga stok pertumbuhan kanopi jatuh sebelum berkumpul semula pada tahun 2021. Puncak penting kedua ini diikuti oleh tempoh penurunan yang lain dengan saham pertumbuhan kanopi yang gagal naik melebihi markah $ 10 sepanjang tahun 2022.

Mengapa stok pertumbuhan kanopi perdagangan apabila terdapat pilihan lain? Pertumbuhan kanopi adalah salah satu syarikat ganja terbesar di dunia. Ia adalah syarikat ganja yang dilesenkan dan dikawal secara federal yang pertama disenaraikan di Amerika Utara. Ini, digabungkan dengan jumlah aset bernilai $ 6.8 bilion pada tahun 2021, bermakna ia masih merupakan entiti utama dalam industri ganja.

Walau bagaimanapun, penstrukturan semula korporat dan penurunan pendapatan bermakna stok pertumbuhan kanopi telah mengalami beberapa cabaran sejak 2018. Oleh itu, anda mungkin mahu menilai syarikat ganja yang lain. Anda boleh berdagang saham di Aurora Cannabis Inc dan Tilray Inc. di Skilling jika anda berminat dengan industri ganja.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg