expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Pengawal Selia:

×
CySEC

Skilling Ltd, dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Cyprus (CySEC) di bawah lesen CIF No. 357/18

Teruskan
FSA

Skilling (Seychelles) Ltd, diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Kewangan (FSA) di bawah lesen No. SD042

Teruskan

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

Saham yang paling popular dan meningkat naik.

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

BP (pendek untuk British Petroleum) adalah salah satu syarikat minyak dan gas terbesar di planet ini. Malah, ia dianggap sebagai "supermajor", kerana skala pendapatan dan keuntungannya. Akar BP bermula pada April 1909, ketika ia didagangkan di bawah nama asal Syarikat Minyak Anglo-Persia.

Selepas peralihannya ke Syarikat Minyak Anglo-Iran, ia kemudian dijenamakan semula ke British Petroleum pada tahun 1954. Cepat ke hadapan lebih daripada setengah abad dan BP kini merupakan salah satu pengeluar terbesar minyak di seluruh dunia. Sehingga 2018, ia menghasilkan sebanyak 3.7 juta tong minyak setiap hari. Berdasarkan pendapatan 2021, BP adalah keempat hanya di belakang ExxonMobil, Shell dan TotalEnergies, menjadikannya firma minyak milik pelabur keempat di seluruh dunia.

Harga saham BP (LON: BP) telah agak tidak menentu sepanjang tahun. Pada awal 1990 -an, harga stok BP terus jatuh ke tahap rendah £ 0.92 pada bulan Ogos 1992. Ia kemudiannya berpindah ke trajektori kenaikan harga untuk baki dekad ini, memuncak pada £ 6.51 pada September 2000. Seperti banyak lagi, bahagian BP Harga mengalami pembetulan pada awal 2000 -an, sebelum satu lagi perhimpunan pepejal melalui kemalangan kewangan global 2008.

Harga saham BP jatuh dengan ketara dalam masa beberapa minggu pada tahun 2010 apabila ia terhempas dari £ 6.41 pada bulan April 2010 untuk rendah £ 3.22 pada bulan Julai 2010 - dengan berkesan mengurangkan nilai. Ini sebahagian besarnya dikaitkan dengan tumpahan minyak Deepwater Horizon, yang menyaksikan 4.9 juta tong minyak bocor ke Teluk Mexico. Ia mengalami kejatuhan yang sama berikutan permulaan pandemik Covid-19, ketika jatuh dari £ 4.70 pada Februari 2020 hingga £ 2.05 pada Oktober 2020.

Kami telah menyentuh secara ringkas beberapa pesaing utama BP dalam industri minyak dan gas. Pada tahun 2021, ExxonMobil mempunyai pendapatan tertinggi daripada semua gergasi minyak milik pelabur di seluruh dunia. Itu diikuti oleh shell dan totalenergies.

'Supermajors' minyak dan gas lain termasuk Chevron, yang mencatatkan pendapatan yang sama kepada BP untuk tahun dagangan terakhir. Orang -orang seperti Phillips 66, Valero dan Eni terdiri daripada baki 'supermajor'.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg