expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

BMW, yang dikenali sebagai Bayerische Motoren Werke AG, adalah salah satu pengeluar utama kenderaan dan motosikal di Jerman. Berasaskan di Munich, BMW ditubuhkan pada bulan Mac 1916, dengan remit asalnya untuk menyediakan enjin pesawat.

Sehingga 2017, BMW adalah pengeluar kenderaan jalan raya yang paling proaktif ke-14, dengan rentetan jenama isi rumah yang dimiliki oleh BMW termasuk Mini dan Rolls-Royce. Walaupun BMW beribu pejabat di Munich, ia juga merupakan pengeluar kereta terkemuka di pasaran Brazil, Cina, India, Mexico, Belanda, Afrika Selatan, British dan Amerika. Salah satu pemegang saham BMW yang paling menonjol adalah keluarga Quandt, yang menyelamatkan pengeluar dari muflis pada akhir 1950 -an. Dari segi rancangan masa depan BMW, ia akan bergabung dengan Toyota untuk membangunkan kenderaan yang dikuasakan oleh sel bahan api hidrogen menjelang 2025.

Melihat sejarah saham BMW (ETR: BMW), ia adalah satu lagi saham utama Eropah yang mengalami boom pada awal tahun 2000 sebelum kemalangan dalam harga saham BMW semasa H2 2002. Ia jatuh dari tinggi € 47.04 hingga rendah € 23.45, dengan berkesan mengurangkan nilai dalam masa kurang dari enam bulan.

Saham BMW mempunyai nasib yang sama berikutan permulaan kemalangan kewangan global. Harga saham BMW memecahkan halangan € 50 pada bulan Mei 2007 sebelum menjunam sepanjang tahun 2008 untuk rendah hanya € 20.49. Pemulihan kemelesetan pasca 2008nya adalah kukuh, dengan harga saham BMW meningkat pada paras tertinggi sepanjang masa € 119.95 pada bulan Mac 2015. Ia tidak kelihatan mungkin untuk menguji semula harga itu sejak itu dan, seperti banyak pengeluar kenderaan prestasi, yang terkena Masa sukar di sekitar permulaan pandemik Covid-19. Dari 10 Januari 2020, stok BMW bernilai € 74.57 dan pada 13 Mac 2020 ia bernilai € 45.42).

Para pesaing terbesar kumpulan BMW termasuk beberapa pengeluar kereta prestasi terkemuka di Eropah. Jenama Jerman, Mercedes-Benz, harus menjadi pesaing nombor satu. Walau bagaimanapun, Porsche juga merupakan pemain utama dalam kenderaan prestasi Eropah. Ia juga merupakan jenama Jerman, yang telah ditubuhkan di Stuttgart pada bulan April 1931.

Fiat Chrysler Automobiles adalah satu lagi jenama kereta utama yang memainkan peranan utama dalam pasaran automotif Eropah. Jenama Itali-Amerika mengkhususkan diri dalam kereta prestasi dan kenderaan komersial. BMW dan Fiat Chrysler mempunyai sejarah bekerja bersama -sama dengan kemajuan perintis dalam teknologi automotif. Kedua -duanya telah bergabung untuk menguji generasi kenderaan autonomi generasi akan datang yang akan jatuh dalam tahun -tahun akan datang.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg