expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) adalah salah satu institusi kewangan terbesar di planet ini. Ditubuhkan pada tahun 1857 di Bilbao, Sepanyol, BBVA masih mempunyai kehadiran aktif di tanah airnya di Sepanyol, serta beberapa negara Amerika Latin, Amerika Utara, Romania dan Turki.

Sebagai bank kedua terbesar di Sepanyol di belakang Banco Santander, BBVA adalah bahagian penting dari ESP35 dan EU Stocks EU Stocks 50. Ia tersedia untuk berdagang di tiga bursa saham - Madrid, New York dan Mexico Saham Bursa Saham.

Sehingga Disember 2018, aset gabungan BBVA berjumlah € 676 bilion, tetapi ini telah berkurang sedikit pada tahun -tahun kebelakangan ini kepada € 662.68 bilion menjelang akhir tahun 2021. Jenama BBVA berlaku pada tahun 1988 berikutan penggabungan antara Banco de Bilbao dan Banco de Vizcaya. Tiga tahun kemudian, bank ini bergabung dengan Argentaria, bank awam baru kerajaan Sepanyol yang diketuai oleh Felipe Gonzalez, menjadi jenama BBVA yang kami tahu hari ini.

Harga stok BBVA sangat tidak menentu pada awal tahun 2000an. Pada bulan Mac 2002, saham BBVA bernilai lebih daripada € 801 tetapi dicelup ke € 430 pada bulan Oktober tahun yang sama. Menjelang Disember 2003, saham BBVA turun serendah € 9.58, dan harga saham telah didagangkan dalam jarak yang sangat ketat sejak itu.

Melalui 2022, harga saham BBVA ditutup pada tahun ini, walaupun mencatatkan kenaikan sebanyak 46% dalam keuntungan bersihnya kepada € 4.84 bilion. Dalam lima tahun yang lalu hingga Januari 2023, ia telah jatuh lebih dari 13%. Sesetengah pelabur melihat ke bank seperti BBVA untuk pendapatan pasif terima kasih kepada hasil dividennya. Nilai buku ketara bersih ditambah dividen mencecah € 7.6 sesaham pada tahun 2022, manakala dividen interim sebanyak € 0.12 sesaham juga dipersetujui untuk para pemegang saham.

Tidak mengejutkan, pesaing nombor satu BBVA adalah institusi perbankan terkemuka di Sepanyol, Banco Santander. Syarikat ini telah menyediakan perkhidmatan perbankan runcit dan komersial selama lebih dari 150 tahun. Beribu pejabat di Boadilla del Monte, Santander hampir dua kali ganda saiz tenaga kerja BBVA di seluruh dunia, bersama dengan penilaian syarikat sebanyak $ 57 bilion.

BBVA mempunyai rentetan pesaing perbankan tambahan di tempat lain di Eropah, iaitu HSBC dan Barclays. HSBC Holdings bermula di Hong Kong tetapi kini beribu pejabat di London. Ia membawa penilaian sebanyak $ 144.2 bilion yang kerdil semua firma perbankan Eropah yang lain. Barclays yang berpangkalan di London adalah satu lagi gergasi perbankan utama, dengan tenaga kerja global hampir 89,000.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan