expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Bayer AG ialah sebuah syarikat farmaseutikal dan sains hayat multinasional Jerman yang diasaskan pada tahun 1863. Ia beribu pejabat di Leverkusen, di mana kemudahan penyelidikan dan pembangunan utamanya terletak. Bayer diumumkan pada tahun 1896. Pemegang saham terbesar syarikat itu masih keluarga Fritz dengan pemilikan sekitar 6%.

Acara terbesar syarikat dalam beberapa tahun kebelakangan ini ialah pemerolehan Monsanto pada 2018, menjadikan Bayer pembekal racun rumpai dan racun perosak terbesar di dunia. Bayer disusun dalam tiga unit perniagaan utama: Farmaseutikal, Kesihatan Pengguna dan Sains Tanaman. Syarikat itu juga mempunyai bahagian sains bahan yang menghasilkan polimer berprestasi tinggi.

Bayer ialah ahli DAX, indeks 40 syarikat Jerman terbesar yang berdagang di Bursa Saham Frankfurt. Ia juga merupakan saham komponen indeks pasaran saham EU Stocks 50.

Selepas mencecah paras tertinggi sepanjang masa pada 2016, saham itu jatuh mendadak pada awal 2017 berikutan pengumuman pengambilalihan Monsanto. Walau bagaimanapun, saham telah pulih dan kini didagangkan menghampiri paras tertinggi mereka sekali lagi.

Secara keseluruhannya, nampaknya Bayer adalah sebuah syarikat yang mempunyai masa depan yang cerah walaupun menghadapi beberapa cabaran baru-baru ini. Dengan portfolio produk yang kukuh dan sejarah inovasi, Bayer berada pada kedudukan yang baik untuk terus berkembang pada tahun-tahun mendatang.

Satu perkara yang perlu diperhatikan ialah litigasi berterusan yang berkaitan dengan pembunuh rumpai Roundup. Walaupun Bayer telah mengekalkan pendiriannya bahawa Roundup adalah selamat, tindakan undang-undang telah menyeret saham. Jika Bayer dapat meletakkan litigasi ini di belakangnya, saham boleh melihat lebih tinggi lagi pada tahun-tahun akan datang.

Melabur dalam saham Bayer bermakna anda akan memiliki sebahagian daripada syarikat itu. Ini boleh memberi anda hak tertentu sebagai pemegang saham, seperti hak untuk mengundi pada mesyuarat pemegang saham atau menerima dividen (jika syarikat membayarnya). Walau bagaimanapun, pelaburan juga datang dengan risiko. Nilai pelaburan anda boleh turun dan juga naik, dan anda mungkin tidak mendapat kembali jumlah penuh yang anda laburkan.

Dagangan CFD, sebaliknya, membolehkan anda membuat spekulasi mengenai pergerakan harga saham Bayer tanpa benar-benar memiliki sebarang saham. Ini bermakna anda tidak mempunyai sebarang hak sebagai pemegang saham, tetapi ini juga bermakna potensi kerugian anda terhad kepada saiz dagangan anda. Dagangan CFD ialah cara yang lebih fleksibel untuk berdagang saham Bayer daripada melabur, dan ia boleh disesuaikan dengan matlamat jangka pendek. Walau bagaimanapun, adalah penting untuk diingat bahawa CFD adalah produk berleveraj, yang bermaksud bahawa kerugian anda berpotensi melebihi pelaburan awal anda.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg