expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham Baidu

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Saham Baidu adalah pilihan saham Baidu, Inc., sebuah syarikat teknologi multinasional Cina yang mengkhususkan diri dalam perkhidmatan dan produk yang berkaitan dengan Internet. Baidu ditubuhkan pada tahun 2000 oleh Robin Li dan Eric Xu, dan ia dipublikasikan di Bursa Saham US100 pada tahun 2005. Ia sering disebut sebagai "Google of China" kerana ia adalah enjin carian terkemuka di negara ini. Sehingga 2019, ia mempunyai topi pasaran sebanyak $ 66.7 bilion.

Baidu menawarkan pelbagai perkhidmatan, termasuk enjin carian, direktori web, berita, imej, video, dan peta. Ia juga mempunyai perkongsian dengan gergasi perniagaan seperti Yahoo! dan Microsoft.
Pada tahun -tahun kebelakangan ini, Baidu telah melabur dalam kecerdasan buatan dan kereta tanpa pemandu.

Baidu, Inc. beroperasi sebagai penyedia carian Internet di China. Baidu ditubuhkan pada tahun 2000 oleh Robin Li dan Eric Xu. Baidu menyediakan perkhidmatan carian internet bahasa Cina dan Jepun, termasuk enjin carian Baidu untuk pasaran global dan Baidu Jepun untuk pasaran Jepun. Saham Baidu telah diniagakan setinggi $ 262.74 dan serendah $ 67.96, dan pada $ 130.05 pada 30 Jun, 2020.

dan keputusan China untuk mengetatkan peraturan kandungan dalam talian pada tahun 2022.
Walaupun cabaran -cabaran ini, Baidu tetap menjadi salah satu syarikat Internet terkemuka di China dengan masa depan yang cerah di hadapan.

Pesaing utama Baidu adalah Alicloud Alibaba Group dan Qihoo 360. Baidu, Alicloud, dan Qihoo 360 adalah semua leher dan leher dalam perlumbaan untuk mengawal pasaran awan China. Menurut Gartner, sebuah firma penyelidikan dan penasihat IT yang terkemuka, Baidu memegang 13.7% pasaran perkhidmatan awan China pada tahun 2013 diikuti oleh Alicloud dengan 10.6% dan Qihoo 360 dengan 9.5%.

Baidu, Alicloud, dan Qihoo 360 juga mempunyai persamaan seperti tumpuan mereka terhadap pasaran China, penekanan mereka terhadap keselamatan, dan harga saham mereka. Harga saham Baidu ditutup pada $ 245.38 pada 12 Mac 2015 manakala harga saham Alicloud ditutup pada $ 68.96 pada hari yang sama dan harga saham Qihoo 360 ditutup pada $ 88.48.
Masih terlalu lama untuk memberitahu siapa pemenangnya dalam perlumbaan ini tetapi satu perkara yang pasti: persaingan sedang dipanaskan.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan