expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham Azimut

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Azimut Holding ialah firma pengurusan kekayaan Itali, ditubuhkan pada tahun 1988. Ia disenaraikan secara terbuka di Borsa Italiana, dengan syarikat pengurusan asetnya mempunyai cawangan di keempat-empat penjuru dunia untuk melayani pelanggan institusi dan swasta. Sehingga 2017, dana itu mencatatkan hasil sebanyak €811 juta, menjadikan keuntungan operasi sebanyak €215 juta.

Azimut Holding mempunyai model perniagaan yang agak unik yang direka untuk memberi ganjaran kepada semua pekerja, pengurus dana, rakan kongsi kewangan dan kakitangan pengurusan kanan. Kesemua mereka adalah pemegang saham dalam dana, dengan baki modal dikongsi di kalangan pemegang saham runcit dan pelabur institusi lain.

Azimut Holding telah meningkatkan kehadirannya di luar negara dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dengan saham Azimut mendapat tempat dalam Indeks Italy 40 - 40 saham yang disenaraikan di Borsa Italian dengan kecairan dan permodalan pasaran paling banyak. Ia juga meningkatkan kehadirannya di Asia, Timur Tengah, Australia dan Amerika Utara.

Harga saham Azimut telah meningkat secara berterusan sejak penyenaraian awalnya di Borsa Italiana, mencatatkan pertumbuhan sepanjang masa sebanyak 451% pada pertengahan November 2021. Itu merupakan pulangan pelaburan empat setengah kali ganda dalam 18 tahun.

2011-2014 merupakan salah satu era ledakan untuk saham Azimut, yang melonjak daripada €4.77 pada Ogos 2011 kepada paras tertinggi €26.67 pada April 2014. Ia kemudiannya akan mencapai paras tertinggi sepanjang masa sebanyak €29.47 pada Mei 2015, tetapi Azimut harga saham tidak menentu sejak itu. Harga saham Azimut lebih daripada separuh selepas bermulanya pandemik Covid-19 dan kembali bergelut sehingga 2022 di tengah-tengah era inflasi dan kadar faedah yang meningkat.

Seperti mana-mana pelaburan, harga saham Azimut berpotensi untuk tidak menentu. Ia akhirnya bergantung kepada kejayaan pelaburan pasukan Azimut sendiri sama ada harga sahamnya naik atau turun. Ada sesuatu yang perlu diperkatakan tentang melabur dalam syarikat yang pekerjanya juga mempunyai kepentingan dalam kejayaan jangka panjang dana yang mampan.

Walau bagaimanapun, ia bukan satu-satunya cara untuk terlibat dengan harga saham Azimut. Menggunakan broker kontrak untuk perbezaan (CFD), adalah mungkin untuk membuat spekulasi tentang harga masa depan saham Azimut tanpa melabur dalam aset pendasar. Dengan cara ini, anda boleh mengambil kedudukan panjang (beli) atau pendek (jual) pada Azimut, dengan keupayaan untuk memendekkan harga dan terus untung jika harga bergerak di bawah kemasukan awal anda.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg