expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham AXA

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

AXA ialah firma insurans multinasional Perancis yang beribu pejabat di arrondissement ke-8 Paris yang terlibat dalam insurans global, pengurusan pelaburan dan perkhidmatan kewangan lain. Kumpulan AXA beroperasi terutamanya di Eropah Barat, Amerika Utara, rantau Asia-Pasifik, dan Timur Tengah, dengan kehadiran di 149 negara. AXA ialah syarikat insurans komposit dan salah satu syarikat insurans hayat dan am terbesar di dunia dengan 102 juta pelanggan. AXA telah menjadi pemegang saham utama The Alliance sejak 1998. Syarikat itu menjadi awam di Bursa Saham Paris pada Disember 1999, dan telah disenaraikan di Bursa Saham New York pada Mei 2006 di bawah simbol ticker "AXA."

Kumpulan AXA diketuai oleh Ketua Pegawai Eksekutif Thomas Buberl. Rakan kongsi perniagaan AXA termasuk BNP Paribas, Goldman Sachs dan Credit Suisse. Syarikat itu adalah ahli indeks pasaran saham EU Stocks 50, dan disenaraikan sebagai jenama insurans ketujuh dunia mengikut premium bersih yang ditulis pada 2020.

Harga saham AXA dipengaruhi oleh beberapa faktor berbeza, termasuk prestasi keseluruhan syarikat, keadaan ekonomi global dan peristiwa khusus yang mungkin memberi kesan kepada operasi syarikat. Harga saham syarikat itu tidak menentu dalam beberapa tahun kebelakangan ini, mencapai paras tertinggi melebihi 40€ sesaham pada tahun 2000 sebelum jatuh ke paras terendah sekitar 40€ sesaham pada tahun 2009.

Syarikat itu telah giat meneruskan beberapa kerjasama dalam beberapa tahun kebelakangan ini, yang boleh memberi kesan positif kepada harga saham jika mereka berjaya. Ini termasuk perkongsian dengan Alibaba Group untuk menyediakan produk insurans kepada pengguna China dan usaha sama dengan Google untuk membangunkan produk insurans baharu menggunakan teknologi.

Membezakan antara melabur dan berdagang saham AXA adalah penting bagi sesiapa yang ingin menjana wang dari pasaran saham. Melabur secara amnya merujuk kepada mengambil pandangan jangka panjang saham, membelinya dan memegangnya selama beberapa tahun untuk mendapat manfaat daripada dividen dan/atau pertumbuhan modalnya. Trading CFD, sebaliknya, secara amnya membayangkan pandangan jangka pendek yang lebih, di mana peniaga membeli dan menjual saham dengan lebih kerap untuk mengambil kesempatan daripada pergerakan harga.

Adalah penting untuk diingat bahawa tidak ada cara yang betul atau salah untuk mendekati pasaran saham. Sesetengah orang lebih suka mengambil pandangan jangka panjang dan melabur dalam saham, manakala yang lain lebih suka berdagang dan mengambil kesempatan daripada pergerakan harga jangka pendek. Akhirnya, terpulang kepada pelabur individu untuk memutuskan pendekatan yang sesuai untuk mereka.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg