expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham Arkema

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Arkema (AKE.PA) adalah sebuah syarikat kimia Perancis dengan topi pasaran sebanyak € 7.29 bilion pada 31 Ogos, 2023. Ditubuhkan pada tahun 2004 sebagai spin-off dari total, ia mengkhususkan diri dalam pengeluaran bahan kimia khusus, bahan canggih, dan Produk Prestasi. Syarikat ini beroperasi dalam pelbagai sektor, termasuk pelapis, pelekat, bahan binaan, dan banyak lagi. Produknya mencari aplikasi dalam industri dari automotif hingga elektronik.

Walaupun secara rasmi ditubuhkan pada tahun 2004, akar Arkema dapat dikesan kembali ke pelbagai syarikat kimia di bawah jumlah kumpulan. Syarikat itu telah berkembang melalui pengambilalihan dan inovasi, menjadi pemimpin dalam bidangnya. Ia dipublikasikan pada bulan Mei 2006, berdagang di Bursa Saham Euronext Paris.

Saham Arkema telah melihat beberapa turun naik harga dramatik sejak lima tahun yang lalu, dengan kedua -dua paras tertinggi dan rendah. Titik harga terendah yang dicapai oleh stok ialah € 42.50 pada bulan Mac 2020, semasa pandemik Covid-19. Sejak itu, syarikat itu telah pulih, dengan harga saham tertinggi mencapai € 134.95 pada Januari 2022.

Apabila ia datang kepada strategi perdagangan, peniaga boleh mempertimbangkan menggunakan pendekatan yang berbeza, bergantung kepada matlamat dan keutamaan mereka. Sebagai contoh, perdagangan hari adalah strategi jangka pendek di mana peniaga memegang saham hanya sehari. Sebaliknya, perdagangan swing melibatkan memegang saham selama beberapa hari atau minggu, bergantung kepada trend pasaran. Strategi lain termasuk perdagangan kedudukan, perdagangan salinan dan perdagangan scalping. Peniaga juga boleh menggunakan alat dan penunjuk seperti indeks kekuatan relatif (RSI) dan Penumpuan Purata Bergerak Divergence (MACD) apabila menganalisis stok. Sebagai contoh, RSI membantu peniaga mengenal pasti sama ada stok itu berlebihan atau berlebihan.

Sebagai peniaga, adalah penting untuk menjalankan analisis menyeluruh syarikat sebelum berdagang stoknya. Analisis ini termasuk mempertimbangkan persaingan syarikat. Jadi siapa pesaing Arkema?

  • Solvay SA (SOLB.BR): Solvay adalah syarikat kimia Belgium yang beroperasi di pelbagai sektor, termasuk bahan canggih, bahan kimia, dan polimer khusus. Dengan kehadiran global, Solvay memberi tumpuan kepada penyelesaian yang mampan untuk industri seperti barangan aeroangkasa, automotif, dan pengguna.
  • BASF SE (BAS.DE): BASF adalah syarikat kimia multinasional Jerman yang beroperasi dalam pelbagai segmen, termasuk bahan kimia, plastik, produk prestasi, dan banyak lagi. Dengan tumpuan yang kuat terhadap inovasi dan kemampanan, BASF melayani industri dari pertanian ke automotif.
  • Evonik Industries (EVKn.DE): Evonik adalah sebuah syarikat kimia khusus Jerman yang terkenal dengan pelbagai produknya, termasuk bahan kimia khusus, bahan prestasi, dan produk pemakanan dan penjagaan.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg