expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Pengawal Selia:

×
CySEC

Skilling Ltd, dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Cyprus (CySEC) di bawah lesen CIF No. 357/18

Teruskan
FSA

Skilling (Seychelles) Ltd, diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Kewangan (FSA) di bawah lesen No. SD042

Teruskan

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

Saham yang paling popular dan meningkat naik.

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Apple telah berkembang menjadi syarikat paling berharga di dunia. Selepas mengkhusus dalam komputer peribadi pada asalnya, Apple telah mempelbagaikan ke dalam elektronik pengguna. Peranti iPhonenya telah membantu memudahkan era telefon pintar, menjadi pengeluar mudah alih kedua terbesar di dunia. Ia juga kekal dalam lima teratas vendor komputer peribadi terkemuka, menunjukkan kejayaan luasnya sebagai gergasi teknologi multinasional.

Apple telah melepasi banyak halangan untuk mencapai keadaan sekarang. Komputer peribadi Macintoshnya kehilangan bahagian pasaran berikutan kebangkitan Microsoft Windows pada tahun 1990-an. Walau bagaimanapun, syarikat itu akhirnya mengatasi masalah sistem pengendaliannya yang didedahkan oleh ketangkasan Windows. Di bawah kepimpinan Steve Jobs, Apple kembali kepada keuntungan berikutan kejayaan idea dan pelancaran rangkaian produk yang bercita-cita tinggi merangkumi iPhone, iMac, iPod dan iPad.

Diasaskan: April 1976, Los Altos, California, Amerika Syarikat
Pengasas: Steve Jobs, Steve Wozniak dan Ronald Wayne
Ibu Pejabat: 1 Apple Park Way, Cupertino, California, AS

Harga saham Apple terus mencapai mercu tanda baharu. Pada Ogos 2018, ia merupakan syarikat tersenarai awam pertama di AS yang bernilai lebih daripada $1 trilion. Dua tahun kemudian, ia mencecah paras $2 trilion dan pada Januari 2022 ia mencapai permodalan pasaran sebanyak $3 trilion. Selepas itu, Apple ialah salah satu aset paling berpengaruh dalam Nasdaq dan pelbagai indeks pasaran saham, iaitu Nasdaq-100, S&P 100 dan Dow Jones Industrial Average (DJIA).

Antara Julai 2017 dan Julai 2022, harga saham Apple telah mengalami momentum kenaikan harga, meningkat lebih daripada 305%. Ia memuncak pada paras tertinggi sepanjang masa $182 sesaham pada Januari 2022 tetapi berundur ke paras terendah $129 sesaham pada Jun 2022 berikutan permulaan inflasi global.

Saham Apple adalah antara yang paling mahal untuk dibeli secara langsung, memerlukan poket yang dalam untuk pelabur kali pertama. Walau bagaimanapun, terima kasih kepada penggunaan dagangan kontrak untuk perbezaan (CFD), kini mungkin bagi peniaga dari semua peringkat pengalaman untuk membuat spekulasi mengenai harga saham Apple tanpa perlu memiliki saham gergasi teknologi pengguna itu secara fizikal.

Leverage juga menjadikannya lebih murah untuk peniaga runcit seperti anda terlibat dalam saham bermodal besar seperti Apple. Ini membolehkan anda mendepositkan peratusan kecil daripada nilai keseluruhan kedudukan anda untuk mendapatkan pendedahan pasaran penuh. Jika anda membayar secara fizikal untuk saham Apple, anda perlu membelinya sepenuhnya. Dengan perdagangan CFD anda juga boleh menjual pendek harga saham Apple, membolehkan anda mendapat keuntungan daripada penurunan harga saham syarikat, yang mungkin berlaku semasa ketidaktentuan ekonomi.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg