expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Advanced Micro Devices (AMD) ialah pengeluar terkemuka industri bagi pemproses komputer dan teknologi berkaitan. AMD kini melayani kedua-dua pasaran teknologi domestik dan korporat, membawa pelbagai mikropemproses terkini, pemproses grafik, set cip motherboard dan banyak lagi bahagian ke pasaran.

Pada tahun 2014, AMD telah menjalani penyusunan semula operasinya yang ketara, merombak kepada dua bahagian perniagaan yang berbeza – Pengkomputeran dan Grafik. Langkah ini direka untuk memfokus semula dan menggandakan mata jualan unik firma itu. Pada tahun 2020, AMD mengeluarkan $50 bilion yang dilaporkan untuk memperoleh Xilinx dalam pembelian semua saham. Xilinx khusus dalam peranti logik boleh atur cara, dengan kepakaran mereka dibawa secara dalaman.

Diasaskan: Mei 1969, Santa Clara, California
Pengasas: Jerry Sanders
Ibu Pejabat: Advanced Micro Devices, Inc. 2485 Augustine Drive, Santa Clara, California, 9504 US

AMD pergi ke umum pada Julai 1982, apabila ia diapungkan pada harga saham $4.20. Semasa ledakan dot-com, harga saham AMD bernilai lebih tinggi daripada $44 sesaham, tetapi kemelesetan besar pada tahun 2008 membawa kemerosotan yang ketara kepada paras terendah $2.13 sesaham pada Disember 2008.

Ia adalah trafik sehala ke atas berikutan pemulihan ekonomi dan walaupun di tengah-tengah pandemik Covid-19, harga saham AMD kekal memberangsangkan, meningkatkan paras tertinggi sepanjang masa sebanyak $164.46 sesaham pada November 2021. Walau bagaimanapun, inflasi global yang berleluasa telah menyebabkan penarikan balik saham AMD turun kepada $85 sesaham pada akhir Julai 2022.

Advanced Micro Devices, Inc. (AMD) diperkukuh kukuh dalam SPX500 – 500 syarikat paling bernilai teratas yang disenaraikan di pasaran saham Amerika. Akibatnya, harga saham AMD boleh menjadi penghalang besar untuk kemasukan bagi pelabur kali pertama. Dengan platform dagangan kontrak untuk perbezaan (CFD), adalah mungkin untuk membuat spekulasi mengenai harga saham AMD menggunakan leverage. Ini membolehkan anda mendepositkan peratusan kecil daripada keseluruhan pendedahan pasaran anda terlebih dahulu, meminimumkan perbelanjaan awal. Perlu diingat bahawa leverage bukan sahaja memaksimumkan potensi keuntungan tetapi juga prospek kerugian.

Keindahan perdagangan CFD ialah anda juga boleh membuat spekulasi mengenai kejatuhan aset. Fungsi jualan pendek membolehkan anda mendapat keuntungan jika harga saham AMD jatuh dan bukannya naik.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan