expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham AMC

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

AMC Entertainment Holdings ialah rangkaian teater filem terbesar di planet ini. Mereka berpangkalan di Kansas, di AS, tetapi juga mempunyai banyak teater di Eropah dan bahagian lain di planet ini. Sejarah kumpulan ini boleh dikesan kembali ke 1920, apabila Maurice, Edward, dan Barney Dubinsky membentuk teater AMC. Walau bagaimanapun, beberapa perubahan nama, pemerolehan dan pengambilalihan telah berlaku sejak itu.

Mereka berpindah ke pawagam pandu masuk pada tahun 1940-an sebelum secara beransur-ansur meningkatkan portfolio lokasi mereka di seluruh AS. Di samping itu, AMC membantu mempelopori konsep multipleks dan megapleks, membolehkan mereka meningkatkan hasil mereka dengan banyak dengan menawarkan filem pada beberapa skrin pada masa yang sama di satu lokasi tanpa perlu mengupah lebih ramai kakitangan.
Menjelang 1980-an, AMC telah berpindah ke pasaran UK dan pada masa ini mereka mempunyai kehadiran yang kukuh di Eropah dan Timur Tengah, serta kehadiran lama mereka di AS.

Melihat semula harga saham AMC bersejarah (didagangkan sebagai AMC di NYSE) menunjukkan tahap turun naik yang tinggi, didorong oleh pelbagai faktor seperti peningkatan dan permintaan yang jatuh untuk teater filem. Ketibaan perkhidmatan streaming atas permintaan telah memberi tekanan kepada industri ini, walaupun angka jualan mereka menunjukkan bahawa orang ramai masih sangat tertarik dengan filem blockbuster dalam suasana ini.

Contoh volatiliti dapat dilihat dalam aktiviti saham AMC pada awal tahun 2021. Setelah memperoleh $ 917 juta dalam pembiayaan segar untuk membantu mereka menghadapi masa depan, stok AMC tertakluk kepada perasan pendek yang menyebabkan penembakan harganya meningkat sebanyak 300 % sebelum jatuh lagi.

Beberapa acara telah mempengaruhi harga saham AMC pada masa ini. Salah satu acara yang paling ketara ialah "Rally Rally" pada awal 2021, apabila sekumpulan pelabur runcit yang diselaraskan melalui platform media sosial seperti Reddit, mendorong harga saham AMC dan saham lain yang pendek. Ini mengakibatkan lonjakan besar dalam harga saham AMC, mencapai puncaknya pada bulan Jun 2021.

Walau bagaimanapun, adalah penting untuk diperhatikan bahawa selepas perhimpunan Reddit, harga sahamnya mengalami penurunan. Faktor-faktor seperti kebimbangan mengenai kesihatan kewangan syarikat, kesan pandemik COVID-19 pada industri teater filem, dan pergeseran sentimen pelabur mungkin menyumbang kepada penurunan ini.

Keadaan pasaran dan inovasi yang berpotensi akan menjadi penting dalam menentukan nilai saham masa depan mereka. Syarikat itu telah mengumumkan langkah -langkah menarik seperti menerima Bitcoin dan kriptografi lain, serta menambah konsert muzik dan sukan kepada model perniagaannya untuk meningkatkan kepelbagaian.

Pesaing AMC termasuk tetapi tidak terhad kepada:

  • Netflix (NFLX.US) adalah gergasi streaming global, menyediakan pelbagai kandungan atas permintaan, termasuk filem, siri TV, dan produksi asal. Ia mencabar AMC dengan menawarkan model berasaskan langganan, yang membolehkan pengguna mengakses kandungan dengan mudah dan mengikut terma mereka.
  • Amazon (AMZN.US) adalah pesaing yang pelbagai, menawarkan spektrum perkhidmatan yang luas, termasuk video utama untuk kandungan streaming dan platform e-dagang yang besar. Pendekatannya yang komprehensif mencabar model perniagaan pawagam tradisional AMC dengan menyediakan pelbagai hiburan dan pilihan membeli -belah kepada pengguna.
  • Walt Disney (DIS.US) adalah pesaing lain, beroperasi dalam industri hiburan dan media. Disney, dengan portfolio filem, rangkaian TV, dan taman tema yang luas, bersaing untuk perhatian dan pendapatan pengguna, terutamanya dalam bidang hiburan berorientasikan keluarga dan blockbuster, menimbulkan cabaran besar kepada perniagaan pawagam AMC.
  • Sony (SNE.US) adalah pesaing AMC Entertainment, beroperasi dalam industri hiburan dan media. Portfolio pelbagai Sony termasuk filem, muzik, dan permainan, secara langsung bersaing untuk perhatian pengguna dan perbelanjaan hiburan.
  • Six Flags (SIX.US) bersaing dengan AMC Entertainment dalam industri rekreasi dan hiburan. Sebagai pengendali taman hiburan terkemuka, Six Flags menawarkan pilihan hiburan alternatif, menarik keluarga dan pencari keseronokan dari pawagam tradisional.

Peniaga harus mengetahui pesaing stok sebelum berdagang kerana memahami landskap yang kompetitif membantu menilai kekuatan relatif syarikat dan risiko yang berpotensi. Analisis pesaing memberikan pandangan yang berharga ke dalam dinamik pasaran, trend harga, dan kedudukan strategik, membantu peniaga dalam membuat keputusan pelaburan yang bermaklumat dan menguruskan risiko dengan berkesan.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFDs
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg