expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Pengawal Selia:

×
CySEC

Skilling Ltd, dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Cyprus (CySEC) di bawah lesen CIF No. 357/18

Teruskan
FSA

Skilling (Seychelles) Ltd, diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Kewangan (FSA) di bawah lesen No. SD042

Teruskan

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

Saham yang paling popular dan meningkat naik.

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan

Tentang

Sejarah

Perbezaan

Alstom SA adalah pengeluar aktif stok rolling, merangkumi pengangkutan rel penumpang, lokomotif dan infrastruktur isyarat. Firma yang berpangkalan di Perancis itu mempunyai tangan dalam beberapa projek keretapi tiket besar selama bertahun-tahun, termasuk TGV dan AGV di Eropah Barat, serta Eurostar yang menghubungkan UK dan tanah besar Eropah. Ia juga mempelopori kereta api berkelajuan tinggi Pendolino baru yang membungkuk di sekitar sudut untuk kelajuan optimum.

Sejarah Alstom merangkumi hampir satu abad, yang telah ditubuhkan pada tahun 1928. Pada tahun 1989, ia menyelesaikan penggabungan berprofil tinggi dengan syarikat British General Electric Company. Dekad berikutnya, ia memperoleh rentetan firma di Jerman dan Itali untuk meningkatkan kedudukannya sebagai pengeluar saham terkemuka di Eropah.

Malangnya, firma itu telah dua kali menghadapi isu -isu kewangan, pada tahun 2003 dan 2004. Bekas melihat Alstom memerlukan bailout dari kerajaan Perancis. Alstom mendekati penggabungan dengan firma Jerman Siemens Mobility pada tahun 2017, tetapi perjanjian itu ditolak oleh Suruhanjaya Eropah. Pengambilalihan kemudian pengangkutan Bombardier akhirnya ditutup oleh Alstom pada Januari 2021 untuk mengukuhkan keupayaan dalamannya.

Sebelum kemalangan kewangan global pada tahun 2008, harga saham Alstom berkembang maju. Ia melonjak dari € 15 satu saham pada tahun 2005 kepada paras tertinggi sepanjang € 75.36 pada Mei 2008 sebelum melihat alstom stock jatuh lebih 50% menjelang Oktober 2008.

Antara tahun 2008 dan awal tahun 2016, harga saham Alstom masih banyak rata, tetapi ia mengalami peningkatan yang mantap antara 2017 dan awal 2021, mencapai tahap tinggi € 47.62 pada Januari 2021. September 2022 menyaksikan saham Alstom terjun ke tahap rendah sejak musim gugur 2005, berdagang pada € 16.75 di tengah -tengah ancaman kemelesetan ekonomi global yang lain dan inflasi berleluasa yang mempengaruhi kos pembuatan.

Apabila melabur dalam saham Alstom, penting untuk mempertimbangkan faktor makroekonomi yang lebih luas. Kos pembuatan stok rolling baru telah difahami meningkat pada tahun lepas atau dua, dengan bekalan bahan mentah menjadi lebih mahal dan oleh itu mahal untuk dihasilkan. Oleh itu, penting untuk mendengar berita mengenai projek-projek tiket besar seterusnya yang melibatkan Alstom untuk memastikan mereka masih meneruskan sebelum melabur.

Sebagai alternatif, anda boleh melihat menggunakan broker kontrak untuk perbezaan (CFD) untuk mengambil kedudukan pendek (menjual) serta kedudukan panjang (beli) pada harga saham Alstom. Ini akan membolehkan anda mendapat keuntungan walaupun saham Alstom menurun.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg