expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Alfa Laval AB

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Alfa Laval AB, yang ditubuhkan pada tahun 1883 oleh Gustaf de Laval dan Oscar Lamm, mempunyai sejarah inovasi yang panjang dalam bidang kejuruteraan. Syarikat itu terkenal dengan produk termajunya dalam pemindahan haba, pengasingan dan pengendalian bendalir, menyediakan pelbagai jenis industri, termasuk makanan, tenaga dan marin.

Teknologi canggih Alfa Laval direka untuk meningkatkan kecekapan dan kemampanan. Dengan permodalan pasaran yang besar, syarikat itu merupakan kehadiran yang menonjol di Bursa Saham Stockholm dan termasuk dalam indeks utama seperti OMXS30, yang menjejaki 30 saham yang paling banyak didagangkan. Alfa Laval terus mendahului dalam menyediakan penyelesaian inovatif yang memacu kemajuan industri dan faedah alam sekitar.

Sepanjang lima tahun yang lalu, saham Alfa Laval AB mencapai kemuncak 493 SEK pada 21 Mei 2024 dan mencecah paras terendah 159 SEK pada 20 Mac 2020. Ini menunjukkan peningkatan ketara sebanyak 250.75 SEK, atau 125.78%, pada masa ini tempoh.

Faktor yang mempengaruhi harga saham termasuk prestasi kewangan syarikat yang kukuh, inovasi dalam pemindahan haba, pengasingan, dan teknologi pengendalian bendalir, dan keupayaannya untuk menangkap peluang pasaran. Keadaan pasaran seperti trend ekonomi global, permintaan industri, dan sentimen pelabur juga memainkan peranan penting. Selain itu, faktor luaran seperti peristiwa geopolitik, perubahan kawal selia dan dasar alam sekitar memberi kesan kepada prestasi dan volatiliti saham.

Lima pesaing teratas Alfa Laval AB ialah:

  1. GEA Group AG: Bersaing dalam teknologi proses, GEA menawarkan penyelesaian dalam pemindahan haba, pengasingan dan pengendalian bendalir, serupa dengan Alfa Laval, menyasarkan industri makanan, minuman dan farmaseutikal.
  2. SPX FLOW, Inc.: Syarikat ini bersaing dalam pengeluaran teknologi aliran khusus, termasuk pam, injap dan pengadun, secara langsung mencabar Alfa Laval dalam pasaran pengendalian dan pengasingan bendalir.
  3. Schlumberger Limited: Terkenal dengan perkhidmatan medan minyaknya, Schlumberger bersaing dengan Alfa Laval dalam menyediakan penyelesaian pengasingan termaju dan pengendalian bendalir untuk sektor tenaga.
  4. Danfoss A/S: Bersaing dengan Alfa Laval dalam pengurusan haba dan penyelesaian pemanasan, Danfoss menyediakan produk dan perkhidmatan pemindahan haba termaju, terutamanya untuk industri HVAC dan penyejukan.
  5. Pentair plc: Syarikat ini menawarkan penyelesaian yang kompetitif dalam rawatan air dan pengurusan air yang mampan, menyaingi teknologi pengendalian dan pengasingan cecair Alfa Laval dalam pelbagai aplikasi perindustrian.

Syarikat-syarikat ini bersaing dengan terus berinovasi, mengembangkan barisan produk mereka, dan memanfaatkan jangkauan global mereka untuk menguasai bahagian pasaran dalam industri utama seperti tenaga, makanan, farmaseutikal dan rawatan air.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg