expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan

Tentang

Sejarah

Perbezaan

Aixtron adalah salah satu pemain utama Jerman dalam industri semikonduktor. Ia mengkhususkan diri dalam pengeluaran peralatan pemendapan wap kimia metalorganik. Dalam tahun -tahun kebelakangan ini, Aixtron telah meningkatkan bahagian pasarannya dalam subsektor sistem MOCVD, meningkat daripada 48% pada 2019 kepada 75% pada tahun 2021. Pada masa ini, penyelesaian teknologi firma adalah pembuatan komponen terkini yang sesuai untuk aplikasi elektronik dan optoelektronik. Mereka berbuat demikian menggunakan bahan semikonduktor organik, kompaun dan silikon.

Ketika datang ke pasaran sasaran Aixtron, pada tahun 2020, hampir tiga perempat dari pendapatannya dihasilkan dari klien di Asia. Selebihnya berasal dari AS (12%) dan firma Eropah (15%). Pada masa penulisan, loji pembuatan utama Aixtron berada di Aachen, Jerman dan Cambridge, England. Pada akhir Oktober 2022, Aixtron mengesahkan ia meningkatkan ramalan pertumbuhannya untuk tahun ini berdasarkan "keadaan pesanan yang kuat", yang meningkat 13% tahun ke tahun. Firma itu juga mendedahkan ia telah menanam margin kasarnya melalui campuran produk yang lebih baik.

Harga saham Aixtron telah menikmati 2022 yang sangat kuat. Sehingga November, harga saham Aixtron telah meningkat lebih dari 56%. Sudah tentu, ini bukan barometer untuk pertumbuhan masa depan, tetapi ia menggariskan permintaan yang semakin meningkat untuk produk semikonduktor Aixtron.

Melihat ke belakang sepanjang sejarah stok Aixtron sebagai kebimbangan yang disenaraikan secara umum, Aixtron menyaksikan puncak harga sahamnya pada awal milenium baru dan 'dotcom boom'. Ia mencapai paras tertinggi sepanjang € 82, yang tidak pernah mendekati kemunculan pada tahun-tahun berikutnya. Salah satu faedah melabur dalam saham Aixtron dalam beberapa tahun kebelakangan ini adalah dividen pemegang saham. Antara 2017-2022, jumlah pulangan pemegang saham disamakan dengan 235%. Ini sahaja lebih besar daripada pulangan harga sahamnya dalam tempoh itu.

Mengapa perdagangan harga saham Aixtron dan bukannya membeli saham dan mengekalkannya untuk masa depan? Keupayaan untuk berdagang saham seperti Aixtron memberi anda fleksibiliti untuk pergi panjang (beli) atau pendek (menjual), terutamanya jika anda menggunakan kontrak untuk broker perbezaan CFD. Ini bermakna anda boleh mendapat keuntungan walaupun stok syarikat jatuh, memberikan anda dua cara untuk mendapatkan bukannya satu.

Industri semikonduktor pastinya merupakan pasaran yang berkembang pesat untuk ditonton. Pada tahun 2021, jualan semikonduktor meningkat 26.2% tahun ke tahun, mencecah $ 555.9 bilion. Menjelang 2027, industri ini dijangka menjana jualan bernilai $ 726.73 bilion.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan