expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham Airbus

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Airbus ialah pengeluar pesawat terkemuka dengan lebih 16,000 pekerja di seluruh dunia. Syarikat itu diasaskan pada tahun 1970 oleh perindustrian Perancis Roger Béteille. Airbus diumumkan pada tahun 1999 dan kini dimiliki majoriti oleh Syarikat Pertahanan dan Angkasa Aeronautik Eropah (EADS).

Pada tahun-tahun awalnya, Airbus menumpukan pada pembangunan dan pembuatan pesawat komersial. Model pertamanya, A300, telah dilancarkan pada tahun 1974 dan dengan cepat menjadi jualan terlaris. Airbus sejak itu telah mengembangkan rangkaian produknya untuk memasukkan jet badan lebar seperti A330 dan A340, serta keluarga pesawat satu lorong tunggal A320 yang lebih kecil. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, syarikat itu juga telah membangunkan pesawat tentera seperti A400M Transport dan Eurofighter Typhoon.

Syarikat Airbus telah melihat beberapa pasang surut dalam harga sahamnya sejak beberapa tahun lalu. Harga tertinggi sesaham adalah pada 2015, apabila ia mencapai $103.4. Harga terendah adalah pada 2016, apabila ia merosot kepada $52.2. Syarikat itu kini didagangkan di Bursa Saham Frankfurt di bawah simbol ticker AIR.

Terdapat beberapa pesaing yang boleh menjejaskan harga saham Airbus. Ini termasuk Boeing, Lockheed Martin dan Northrop Grumman. Setiap syarikat ini mempunyai kehadiran penting dalam industri aeroangkasa dan pertahanan, dan mereka semua adalah pemain utama dalam pasaran.

Melabur dalam saham bermakna anda akan memiliki sekeping syarikat dan berhak mendapat dividen jika syarikat itu berjaya. Walau bagaimanapun, anda juga akan terdedah kepada turun naik harga saham - jadi jika harga saham jatuh, anda boleh kehilangan wang.

Berdagang saham Airbus melalui CFD bermakna anda sebenarnya tidak memiliki aset asas, tetapi anda masih boleh mendapat manfaat daripada pergerakan harga. Anda boleh pergi panjang atau pendek pada CFD, yang memberikan anda lebih fleksibiliti daripada melabur dalam saham sahaja. Walau bagaimanapun, anda tidak akan layak menerima dividen dan anda perlu membayar komisen untuk dagangan anda.

Jika anda sedang mencari potensi pertumbuhan jangka panjang dan bersedia menerima beberapa turun naik jangka pendek, melabur dalam saham boleh menjadi cara untuk pergi. Walau bagaimanapun, jika anda ingin mengambil kesempatan daripada pergerakan harga jangka pendek atau mahukan lebih fleksibiliti dalam dagangan anda, CFD boleh menjadi pilihan yang lebih baik.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

FAQs

Manakah pesaing saham Airbus?

+ -

Kumpulan Airbus, yang merangkumi perniagaan pesawat komersial dan perniagaan pertahanan tentera, bersaing dengan beberapa syarikat aeroangkasa besar lain. Pesaing utama untuk perniagaan pesawat komersial ialah Boeing dan Lockheed Martin, manakala pesaing utama untuk perniagaan pertahanan tentera ialah Boeing. Terdapat juga beberapa pengeluar jet serantau yang lebih kecil yang bersaing dengan Airbus, seperti Bombardier dan Embraer.

Siapakah yang memiliki kebanyakan saham Airbus?

+ -

Menurut laman web Airbus, pemegang saham terbesar syarikat itu ialah European Aeronautic Defence and Space Company (EADS), dengan 29.92 peratus kepentingan. Pemegang saham terbesar seterusnya ialah KfW IPEX-Bank (11.01 peratus), Crédit Agricole Indosuez (6.52 peratus), BNP Paribas (5.44 peratus), dan Caisse des Dépôts et Consignations (4.84 peratus). Bersama-sama, lima pemegang saham ini memiliki lebih daripada 57 peratus saham Airbus.

Pemegang saham terkenal lain termasuk kerajaan Perancis (3.17 peratus) dan Jerman (3.00 peratus), serta firma pelaburan seperti Capital Research Global Investors (2.92 peratus) dan The Vanguard Group (2.17 peratus)

Adakah saham Airbus membayar dividen?

+ -

Ya, saham Airbus membayar dividen. Syarikat itu mempunyai sejarah panjang membayar dividen, dan sahamnya secara konsisten memberi ganjaran kepada pemegang saham selama ini. Airbus ialah sebuah syarikat yang besar dan mantap, dan pembayaran dividennya sangat dipercayai . pemegang saham boleh mengharapkan untuk menerima pembayaran dividen tetap daripada Airbus untuk beberapa tahun akan datang.

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan