expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Airbnb diasaskan pada 2008 oleh dua pereka, Brian Chesky dan Joe Gebbia. Mereka mempunyai idea untuk menyewakan tilam angin di lantai mereka untuk mendapatkan wang tambahan. Mereka tidak mempunyai banyak kejayaan pada mulanya, tetapi mereka terus melakukannya dan akhirnya mengubah kesibukan kecil mereka menjadi perniagaan berbilion dolar. Hari ini, Airbnb ialah penyedia penginapan jangka pendek terbesar di dunia, dengan lebih 4 juta penyenaraian di 191 negara.

Syarikat itu telah berjalan jauh sejak permulaannya yang sederhana, tetapi misinya tetap sama: untuk membantu orang ramai mencari pengalaman perjalanan yang unik dan membuat kenangan yang berkekalan. Terima kasih kepada Airbnb, pengembara kini boleh menikmati pengalaman yang lebih intim dan tulen apabila mereka melawat tempat baharu. Dan untuk hos, Airbnb menyediakan peluang untuk memperoleh pendapatan tambahan dengan membuka rumah mereka kepada pengembara dari seluruh dunia.

Saham Airbnb telah susut sejak diumumkan pada tahun 2020. Saham Airbnb syarikat ditutup pada $144.71 pada 31 Disember 2020, meningkat daripada harga tawaran awam permulaannya sebanyak $68 sesaham. Permodalan pasaran Airbnb kini melebihi $86 bilion. Syarikat itu telah menyaksikan pertumbuhan kukuh dalam beberapa tahun kebelakangan ini, didorong oleh peningkatan ekonomi perkongsian dan peningkatan populariti platform perkongsian rumah seperti Airbnb. Airbnb kini merupakan penyedia penginapan terbesar di dunia, dengan lebih 4 juta penyenaraian di lebih 191 negara.

Airbnb telah menguntungkan selama tiga tahun yang lalu, tetapi ia belum lagi menguntungkan berdasarkan GAAP. Syarikat itu melabur dalam pengembangan dan pemasaran, yang telah menyebabkan peningkatan perbelanjaan. Airbnb juga menghadapi tekanan kawal selia yang semakin meningkat di sesetengah pasaran, yang boleh memberi kesan kepada keupayaannya untuk terus berkembang pada kadar semasa. Memandang ke hadapan, saham Airbnb kelihatan seperti pelaburan jangka panjang yang baik. Syarikat itu mempunyai jenama yang kukuh dan perniagaan yang berkembang pesat. Airbnb berada pada kedudukan yang baik untuk mendapat manfaat daripada pertumbuhan berterusan ekonomi perkongsian. Walau bagaimanapun, pelabur harus sedar tentang risiko yang berkaitan dengan pelaburan dalam syarikat muda dan tidak menguntungkan seperti Airbnb.

Jika anda ingin berdagang atau melabur dalam saham syarikat Airbnb, terdapat beberapa perkara yang perlu anda ketahui. Pertama sekali ABNB ialah saham yang sangat tidak menentu. Ia boleh menjadi sangat bermanfaat dan berisiko. Apabila mempertimbangkan sama ada untuk berdagang atau melabur dalam ABNB, adalah penting untuk melakukan penyelidikan anda dan memahami risiko yang terlibat. Walaupun terdapat ganjaran yang besar, terdapat juga potensi kerugian yang besar.

Sebelum membuat sebarang keputusan, pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan ganjaran yang berkaitan dengan perdagangan atau pelaburan dalam saham ABNB. Sebagai contoh, boleh dikatakan bahawa saham firma adalah pelaburan yang baik. Kedua, ramai orang percaya bahawa Airbnb akan berkembang menjadi salah satu syarikat teratas dari segi asas pelanggan dan keuntungan. Akhir sekali, sejak penubuhannya pada 2008, syarikat itu telah berjaya mengumpul sejumlah $4.4 bilion daripada pelabur yang berbeza. Akibatnya, ini boleh bermakna terdapat banyak potensi untuk pertumbuhan masa depan. Namun begitu, beberapa risiko dikaitkan dengan pelaburan dalam saham Airbnb. Sebagai contoh, syarikat beroperasi dalam industri yang sangat kompetitif. Di samping itu, ia berhadapan dengan potensi risiko peraturan, serta risiko undang-undang lain.

Oleh itu, sebelum membuat sebarang keputusan, pastikan anda melakukan penyelidikan anda sendiri dan memahami kedua-dua risiko dan ganjaran yang terlibat dalam perdagangan atau pelaburan dalam saham ABNB.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg