expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham Air Liquide

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Air Liquide (AIRP.PA) adalah syarikat multinasional Perancis dan pemimpin dunia dalam gas, teknologi, dan perkhidmatan untuk pelbagai industri. Dengan permodalan pasaran semasa sebanyak € 86.56 bilion pada 29 Ogos, 2023, ia telah menubuhkan dirinya sebagai pemain utama dalam sektor gas perindustrian.

Ditubuhkan pada tahun 1902, ia mempunyai sejarah yang kaya untuk menyediakan gas perindustrian seperti oksigen, nitrogen, hidrogen, dan argon kepada pelanggan di seluruh dunia. Air Liquide menjadi awam dan sejak itu mengembangkan operasinya, melayani lebih dari 3.8 juta pelanggan di 78 negara. Ia memenuhi pelbagai sektor termasuk pembuatan perubatan, kimia, dan elektronik. Dengan tumpuan kepada inovasi dan perkhidmatan pelanggan, syarikat terus berada di barisan hadapan industri gas perindustrian global.

Sepanjang lima tahun yang lalu, harga saham Air Liquide telah mengalami kedua -dua paras tertinggi dan rendah. Pada bulan November 2018, harga saham mencapai titik terendah € 84.17. Ini disebabkan oleh beberapa faktor, termasuk kebimbangan mengenai ekonomi global dan peningkatan persaingan dalam pasaran gas perindustrian. Walau bagaimanapun, sejak itu, harga saham telah mengalami pertumbuhan yang ketara dan mencapai titik tertinggi € 167.94 pada bulan Jun 2023. Satu peristiwa penting dalam tempoh ini adalah pengambilalihan udara udara pada tahun 2016, yang membantu mengembangkan kehadirannya di pasaran AS.

Peniaga boleh mempertimbangkan menggunakan pelbagai strategi perdagangan, masing -masing dengan pendekatannya sendiri. Sebagai contoh, perdagangan scalping melibatkan membuat perdagangan jangka pendek dengan matlamat menguntungkan dari pergerakan harga kecil sementara perdagangan hari melibatkan membeli dan menjual stok dalam satu hari dagangan. Sebagai tambahan kepada strategi perdagangan, peniaga juga boleh menggunakan pelbagai alat dan penunjuk seperti purata bergerak, untuk membantu analisis.

Dagangan di pasaran saham boleh menjadi tugas yang menakutkan, terutamanya apabila terdapat begitu banyak pesaing untuk dipertimbangkan sebelum mengambil risiko. Sebelum memilih untuk berdagang udara minuman keras, sangat penting untuk menimbang kebaikan dan keburukan pesaingnya di pasaran. Pesaingnya termasuk tetapi tidak terhad kepada:

  • Linde (LING.DE) adalah gas perindustrian global dan syarikat kejuruteraan, yang melayani pelbagai industri. Ia dibentuk melalui penggabungan dan terkenal dengan kepakarannya dalam pengeluaran dan pengedaran gas.
  • BHP Billiton (BHP.US) adalah syarikat sumber asli utama yang terlibat dalam penerokaan, pembangunan, dan pengeluaran pelbagai komoditi, termasuk mineral, logam, dan sumber tenaga.
  • Vale SA (VALE.US) adalah syarikat perlombongan multinasional Brazil yang mengkhususkan diri dalam pengeluaran dan eksport bijih besi, nikel, dan mineral lain.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg