expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Adobe adalah syarikat perisian multinasional yang berpusat di San Jose, California. Ia ditubuhkan pada tahun 1982 oleh John Warnock dan Charles Geschke. Hari ini, dari ibu pejabat AS, Adobe mencipta pelbagai produk yang serasi dengan semua peranti digital, termasuk peranti mudah alih PC, Mac, iPhone, dan Android.

Adobe mengkhususkan diri dalam perisian kandungan multimedia. Produk perdana ialah Adobe Photoshop, perisian pengeditan imej lanjutan, dan Adobe Acrobat Reader, sebuah program yang membolehkan pengguna melihat dan menguruskan satu lagi produk Adobe, dokumen PDF.

Produk terkenal lain dari syarikat teknologi ini termasuk Adobe Illustrator dan perisian animasi Flash, yang diperoleh dari Macromedia dan kemudiannya berkembang menjadi Adobe Flash. Produk -produk ini, serta inovasi baru, difasilitasi oleh pasukan lebih daripada 26,000 pekerja di Amerika Syarikat, India dan bahagian lain di dunia. Pada tahun 2021, pendapatan Adobe adalah $ 15.78 bilion.

Tawaran Awam Awal Adobe (IPO) berlangsung pada 20 Ogos 1986. Bahawa IPO membuat stok Adobe tersedia kepada orang ramai melalui pertukaran US100 di bawah ticker US100: ADBE. Melihat kembali melalui sejarah harga saham Adobe menunjukkan bahawa perdagangan bermula pada $ 0.21.

Harga saham Adobe secara beransur -ansur meningkat pada tahun pertama dan, pada tahun 1987, ia melanggar tanda $ 1. Walau bagaimanapun, tidak sampai tahun 1999 bahawa Adobe Stock akhirnya melintasi penghalang $ 10. Sejak itu, saham Adobe telah, secara umum, telah menaikkan harga.

Antara 1986 dan 2022, harga saham Adobe yang paling tinggi ialah $ 688.37. Tinggi ini dicatatkan pada 19 November, 2021. Satu lagi perkara penting untuk dipertimbangkan dengan stok Adobe adalah bahawa ia tidak membayar dividen seperti beberapa syarikat teknologi, seperti IBM dan Microsoft.

Mengapa stok adobe perdagangan apabila terdapat pilihan lain? Saham Adobe telah memberikan pulangan positif sejak pergi ke umum. Antara tahun 1986 dan puncaknya pada tahun 2021, saham Adobe naik 327,695% (dari $ 0.21 hingga $ 688.37). Adobe juga mempunyai jumlah aset lebih daripada $ 27 bilion pada tahun 2022, dan pendapatan operasi lebih dari $ 5 bilion pada tahun 2021.

Walau bagaimanapun, saham Adobe bukanlah satu -satunya stok teknologi yang patut dipertimbangkan. Syarikat -syarikat teknologi lain, termasuk Microsoft, IBM dan Oracle, membayar dividen kepada para pemegang saham. Anda juga boleh berdagang saham di syarikat -syarikat ini di Skilling. Dengan ketiga -tiga utama yang berkaitan dengan inovasi digital, mereka boleh menjadi alternatif yang berdaya maju untuk berdagang stok adobe.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

FAQs

Apakah pemacu utama yang mempengaruhi harga saham Adobe?

+ -

Harga saham Adobe sangat dipengaruhi oleh beberapa faktor luaran. Ini termasuk prestasi kewangan syarikat, keadaan pasaran, perkembangan teknologi dan landskap yang kompetitif. Prestasi kewangan syarikat adalah pemacu penting harga sahamnya, kerana pelabur melihat untuk menilai nilai syarikat dan potensi pertumbuhannya.

Keadaan pasaran seperti trend ekonomi global dan perkembangan geopolitik juga boleh menjejaskan harga saham Adobe. Perkembangan dan kemajuan teknologi, serta landskap yang kompetitif, juga pemacu harga saham Adobe, kerana mereka menunjukkan peluang atau risiko yang berpotensi kepada prestasi syarikat. Semua faktor ini bergabung untuk mewujudkan persekitaran yang dinamik yang boleh membawa kepada perubahan ketara dalam harga saham Adobe dari masa ke masa.

Siapa yang memiliki kebanyakan saham Adobe?

+ -

Adobe adalah salah satu syarikat awam yang paling banyak dipegang dan dimiliki oleh lebih daripada 80% pemegang saham institusi. Pemegang saham individu terbesar Adobe adalah Vanguard Group Inc, yang memiliki hampir 40 juta saham yang mewakili 8.59% daripada jumlah saham syarikat.

Pemegang saham institusi utama Adobe termasuk BlackRock Inc dan State Street Corp, yang bersama -sama memegang kira -kira 8% dan 4% daripada stok syarikat. Baki 18.7% Adobe dimiliki oleh pelabur runcit, menjadikannya saham yang dimiliki secara meluas dengan banyak pelabur dari kedua -dua latar belakang institusi dan runcit.

Adakah saham Adobe membayar dividen?

+ -

Adobe Inc. tidak membayar dividen kepada para pemegang saham. Walau bagaimanapun, mereka mempunyai nisbah P/E yang tinggi sebanyak 36.47, yang menunjukkan bahawa syarikat itu boleh melabur semula keuntungan ke dalam operasi dan peluang pertumbuhannya daripada mengedarkannya sebagai dividen. Pelabur yang berminat untuk menerima pengagihan tunai daripada pelaburan Adobe mereka harus mempertimbangkan untuk melabur dalam saham dividen yang lain.

Pesaing Adobe seperti Microsoft Corporation dan Apple Inc. semua dividen membayar kepada pemegang saham mereka secara teratur. Ia mungkin bernilai mempertimbangkan untuk melabur dalam stok ini untuk pendapatan dividen bersama pelaburan dalam saham Adobe.

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg