expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham Adidas

Saham yang paling popular dan meningkat naik.

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Adidas adalah salah satu pengeluar sukan yang paling terkenal di dunia. Ia adalah jenama sukan terbesar di Eropah dan yang kedua terbesar di planet ini selepas Nike. Diasaskan oleh usahawan, Adolf Dassler, Adidas pada asalnya diasaskan untuk membekalkan kasut berlari yang sesuai untuk pelbagai acara olahraga.

Ia pertama kali ditubuhkan di bawah nama Gebrüder Dassler Schuhfabrik, sebelum penjenamaan semula ke Adidas pada bulan Ogos 1949. Keputusan ini diambil kerana kejatuhan antara Dassler dan saudaranya, Rudolf, dengan yang terakhir meninggalkan syarikat itu untuk menemui jenama saingan, Puma. Tiga jalur ikon jenama Adidas kini tidak dapat disangkal di seluruh dunia. Pada tahun 2021, Adidas menyerahkan lebih daripada € 21 bilion jualan, dengan pendapatan bersih € 2.11 bilion.

Dari segi pertumbuhan harga saham ADIDAS (ETR: ADS) sepanjang masa, ia meningkat kira-kira 196% pada Disember 2022. Walau bagaimanapun, itu tidak memberitahu keseluruhan gambaran nilai saham Adidas dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Malah, antara 2015 dan 2020, ini adalah tempoh boom yang signifikan untuk pelabur Adidas. Harga stok Adidas melonjak dari € 61.00 hingga € 313.00, yang mewakili pulangan lima kali ganda dalam beberapa tahun.

Pelarian pandemik Covid-19 menyaksikan panik massa yang mengelilingi harga saham Adidas. Ia jatuh dari € 309 pada bulan Januari 2020 hingga € 188 pada bulan April 2020. Walaupun ia pulih dengan kuat semasa H2 2020, saham Adidas telah menjadi sangat lemah sejak akhir tahun 2021. Itu sebahagian besarnya disebabkan kelemahan dalam jualan Eropah dan Cina, dengan jualannya, dengan "Trend trafik yang semakin merosot" yang membawa kepada Adidas memotong panduan jualannya untuk kali kedua.

Dari segi pesaing utama Adidas di pasaran sukan, Nike adalah kuasa besar. Dengan pendapatan sebanyak $ 46.7 bilion, Nike adalah jenama sukan milik pelabur yang paling berharga di planet ini. Ia juga bernilai menyebut jenama Rudolf Dassler, dan saudara Adolf, Puma. Jenama sukan Jerman ini telah mencatatkan pendapatan sebanyak $ 8 bilion, meletakkannya di hadapan jenama sukan berasaskan Kanada Lululemon Athletica ($ 6.3 bilion) dan jenama Jepun Asics Corp ($ 3.6 bilion).

Melihat ke luar pendapatan, Under Armor adalah satu lagi pemain utama dalam pasaran pakaian sukan kasual. Amerika Utara adalah pasaran sasaran terbesar di bawah Armor. Ini cerita yang sama dengan New Balance, yang mempunyai kehadiran pembuatan di Amerika Syarikat dan UK.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

FAQs

Apakah pemacu utama yang mempengaruhi harga saham Adidas?

+ -

Harga saham Adidas banyak dipengaruhi oleh prestasi industri pakaian sukannya. Faktor seperti permintaan pelanggan, arah aliran pasaran, inovasi teknologi dan keadaan ekonomi adalah semua pemacu utama yang boleh menjejaskan harga saham Adidas.

Perubahan dalam pilihan pelanggan dan tabiat berbelanja boleh menyebabkan turun naik harga saham Adidas, kerana ia sangat bergantung kepada permintaan pengguna untuk produknya. Trend seperti fesyen atau kemajuan teknologi boleh mempengaruhi cara pelanggan melihat produk Adidas dan seterusnya sejauh mana mereka bersedia untuk membayarnya. Teknologi inovatif seperti teknologi boleh pakai atau proses pembuatan yang dipertingkatkan boleh memberikan Adidas kelebihan daya saing berbanding jenama lain, yang boleh membawa kepada peningkatan permintaan untuk produk mereka dan harga saham yang lebih tinggi. Perubahan dalam pertumbuhan ekonomi global, kadar faedah, dan inflasi boleh mempengaruhi harga saham Adidas.

Siapakah yang memiliki kebanyakan saham Adidas?

+ -

Pelabur institusi memiliki majoriti besar pada 81%, manakala pelabur swasta memiliki 19%. Daripada pelabur institusi yang memiliki saham Adidas, Manning & Napier Advisors LLC memiliki paling banyak, 0.05%, yang berjumlah 173,087 saham; diikuti oleh BBR Partners LLC pada 0.05% dan 168,700 saham; Pacer Advisors Inc pada 0.01% dengan 43,404 saham; dan Todd Asset Management LLC pada 0.01% dengan 44,000 saham.

Baki 18% saham Adidas dimiliki oleh individu dan organisasi persendirian, termasuk ahli keluarga pengasas, pekerja, dana pencen, agensi kerajaan, pertubuhan kebajikan dan pemegang saham individu lain.

Adakah saham Adidas membayar dividen?

+ -

Adidas membayar dividen kepada pemegang saham setiap tahun. Jumlah yang dibayar telah berubah-ubah sejak beberapa tahun kebelakangan ini, dengan nilai tertinggi 3.35€ sesaham yang dibayar pada 2018 dan yang rendah sebanyak 0.80€ sesaham yang dibayar pada tahun 2010. Untuk 2020, Adidas mengisytiharkan pembayaran dividen sebanyak 3.00€ sesaham, yang dibayar pada 18 Mei 2021. Ini diikuti dengan pembayaran sebanyak 3.30€ sesaham pada 17 Mei 2022. Hasil dividen saham Adidas pada masa ini berada pada 2.34%. untuk menerima dividen tetap daripada syarikat setiap tahun dan harus memasukkan ini ke dalam keputusan pelaburan mereka apabila mempertimbangkan sama ada Adidas adalah saham yang sesuai untuk portfolio mereka.

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan