expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Pengawal Selia:

×
CySEC

Skilling Ltd, dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Cyprus (CySEC) di bawah lesen CIF No. 357/18

Teruskan
FSA

Skilling (Seychelles) Ltd, diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Kewangan (FSA) di bawah lesen No. SD042

Teruskan

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

Berdagang indeks yang paling popular dan meraih tajuk utama dengan Skilling!

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

VIX ialah simbol ticker untuk Indeks Kemeruapan CBOE Chicago Board Options Exchange. Chicago Board Options Exchange (CBOE) diasaskan pada tahun 1973 dan menawarkan pilihan pada berdozen indeks, termasuk S&P 500, Nasdaq 100, dan Russell 2000. VIX ialah indeks CBOE untuk mengukur turun naik pasaran saham. Ia menggunakan indeks S&P 500 sebagai asas pengiraannya dan sering dirujuk sebagai indeks ketakutan kerana ia memberikan gambaran keseluruhan tentang berapa banyak turun naik harga saham syarikat terbesar dunia.

Gambaran keseluruhan ini berpandangan ke hadapan. Secara khusus, ia menggunakan harga pilihan indeks S&P 500 dan tarikh tamat tempoh terdekat untuk menjana unjuran turun naik untuk 30 hari seterusnya. Oleh itu, apabila anda berdagang harga Indeks VIX (VIX), anda, pada asasnya, membuat spekulasi tentang berapa banyak pasaran saham akan turun naik dalam tempoh 30 hari.

VIX telah menjadikan turun naik sebagai aset yang boleh didagangkan. Apabila anda berdagang harga Indeks VIX (VIX), anda membeli atau menjual berbanding nilai yang direka untuk mewakili turun naik pasaran saham. Sejarah dagangan Indice VIX (VIX) bermula pada tahun 2004 apabila CBOE melancarkan kontrak hadapan dagangan bursa berasaskan VIX. Pada tahun 2006, pilihan VIX telah disediakan untuk berdagang.

Harga Indice VIX (VIX) dibuka dalam julat $17 pada tahun 2004. Antara pelancarannya dan 2022, harga Indice VIX (VIX) telah menyaksikan dua kenaikan ketara. Yang pertama berlaku antara 2008 dan 2009 dan menyaksikan harga VIX melonjak kepada lebih daripada $75. Yang kedua adalah pada 2020 apabila ia memuncak pada lebih daripada $65.

Melabur ialah tempat anda membeli kepentingan dalam aset asas dan, oleh itu, mempunyai kepentingan langsung dalam nilainya. Dagangan ialah tempat anda membuat spekulasi tentang pergerakan harga tetapi tidak memiliki aset asas. Ini membolehkan anda mengambil kedudukan panjang (positif) atau pendek (negatif) pada aset. Apabila ia datang untuk berdagang Indeks VIX (VIX), anda tidak boleh melabur. Walau bagaimanapun, perkara yang boleh anda lakukan ialah membuat spekulasi mengenai pergerakan harga Indeks VIX (VIX) dengan pilihan dagangan, niaga hadapan atau produk dagangan bursa (ETP).

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Semua indeks utama pada harga peneraju industri.
Dapatkan pendedahan kepada pasaran global melalui indeks pasaran saham berisiko rendah.

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan
Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Indeks
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg