expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

SUI 20 adalah indeks 20 stok Switzerland terbesar dan paling cair yang disenaraikan di enam pertukaran Switzerland. Ia direka untuk mewakili prestasi syarikat-syarikat besar, cip biru di Switzerland yang terlibat dalam pelbagai industri seperti perbankan, farmaseutikal, tenaga, pengeluaran makanan, peruncitan dan pembuatan. Indeks itu telah wujud sejak tahun 1988 dan merupakan salah satu indeks saham yang paling penting di Switzerland.

Ia berfungsi sebagai penanda aras untuk mengukur prestasi saham Switzerland dan menyediakan pelabur dengan cara mudah untuk mengesan prestasi beberapa syarikat teratas di Switzerland. Dengan komposisi yang pelbagai, SUI 20 menawarkan pelabur yang berpotensi besar untuk pertumbuhan sambil mengurangkan risiko dengan mempelbagaikan seluruh sektor yang berbeza. Di samping itu, indeks itu ditimbang mengikut permodalan pasaran yang bermaksud bahawa syarikat -syarikat yang lebih besar mempunyai pengaruh yang lebih besar terhadap prestasi keseluruhan indeks.

Indeks Pasar Switzerland SUI 20 telah menyaksikan bahagian naik dan turun sepanjang dekad yang lalu. Pada bulan Mei 2012, ia melanda titik terendahnya pada 5884.6 manakala pada bulan Disember 2021, ia mencapai puncak tertinggi pada 12730.8.

Ini jelas menunjukkan bahawa pergerakan harga bersejarah SUI 20 telah agak tidak menentu, menjadikannya pilihan yang menarik untuk peniaga yang ingin memanfaatkan keuntungan jangka pendek. Oleh itu, mereka yang mempunyai mata yang berminat untuk analisis pasaran mungkin dapat mencari peluang yang menguntungkan dalam pergerakan harga yang berbeza dari SUI 20.

Ketika datang ke perdagangan, Indeks Sui 20 menawarkan peluang yang baik untuk para pelabur yang ingin mendapatkan pendedahan kepada beberapa syarikat tertinggi Switzerland. SUI 20 adalah indeks yang terdiri daripada 20 saham Swiss terbesar dan paling cair yang didagangkan di Bursa Saham Switzerland. Ini termasuk nama-nama cip biru seperti Nestle, Novartis, Roche, UBS dan Credit Suisse. Dengan berdagang indeks SUI 20, anda boleh menangkap pendedahan yang luas kepada ekonomi Switzerland dalam satu perdagangan.

Saham yang termasuk dalam indeks sentiasa dipantau untuk faktor kecairan dan prestasi supaya hanya nama -nama yang paling cair dan berjaya kekal sebagai penanda aras. Oleh itu, ia menawarkan pelabur peluang untuk mengakses beberapa peluang pelaburan terbaik Switzerland tanpa perlu memilih stok individu.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Semua indeks utama pada harga peneraju industri.
Dapatkan pendedahan kepada pasaran global melalui indeks pasaran saham berisiko rendah.

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan
Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Indeks
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg