expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Pengawal Selia:

×
CySEC

Skilling Ltd, dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Cyprus (CySEC) di bawah lesen CIF No. 357/18

Teruskan
FSA

Skilling (Seychelles) Ltd, diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Kewangan (FSA) di bawah lesen No. SD042

Teruskan

Memuatkan...

Indeks Omx 30

Berdagang indeks yang paling popular dan meraih tajuk utama dengan Skilling!

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

OMX 30 ialah indeks pasaran saham Sweden yang diperkenalkan pada tahun 2003. Ia terdiri daripada 30 syarikat terbesar yang disenaraikan di Bursa Saham Stockholm, dan merupakan penunjuk utama ekonomi Sweden. Indeks ini sangat berwajaran ke arah sektor kewangan dan perindustrian, dengan kebanyakan syarikat terkemuka datang daripada industri ini.

Beberapa syarikat terbesar dalam indeks termasuk Nordea Bank, Volvo, dan Telia Sonera. Indeks ini juga diwakili dengan baik oleh syarikat asing, seperti Coca-Cola dan HSBC Holdings. Terima kasih kepada liputan sektornya yang luas dan perwakilan kukuh kedua-dua syarikat domestik dan antarabangsa, OMX 30 merupakan pengukur penting aktiviti pasaran saham di Sweden.

Sejarah OMX 30 berkait rapat dengan sejarah Bursa Saham Stockholm, yang diasaskan pada tahun 1863. Bursa ini pada mulanya terletak di Old Town, tetapi berpindah ke lokasi semasa di Dataran Stortorget pada tahun 1903. Pada tahun 1973, Stockholm Bursa Saham bergabung dengan Bursa Saham Gothenburg untuk membentuk entiti baharu yang dipanggil Bursa Saham Sweden.

Penggabungan itu sebahagian besarnya didorong oleh rasa ingin tahu, dan kedua-dua bursa terus beroperasi secara bebas sehingga 2008 apabila mereka akhirnya menggabungkan platform dagangan mereka. Hari ini, OMX 30 terdiri daripada 30 syarikat terbesar dan paling aktif didagangkan di Bursa Saham Stockholm. Indeks ini digunakan secara meluas sebagai penanda aras untuk pasaran ekuiti Sweden, dan sejarahnya mencerminkan pertumbuhan stabil ekonomi Sweden sepanjang 150 tahun yang lalu.

Apabila bercakap tentang pelaburan dalam pasaran saham, terdapat dua pendekatan utama yang boleh diambil oleh peniaga - pelaburan dan perdagangan CFD. Walaupun kedua-dua strategi boleh menguntungkan, ia berbeza dalam beberapa cara utama. Sebagai contoh, pelaburan biasanya melibatkan pembelian saham dalam syarikat dan memegangnya untuk jangka masa yang panjang, manakala perdagangan CFD melibatkan mengambil kedudukan pada hala tuju masa hadapan pasaran.

Perdagangan CFD juga menawarkan kelebihan leverage, yang bermaksud bahawa pedagang boleh mengawal kedudukan yang lebih besar daripada yang mereka lakukan jika mereka hanya melabur. Ini boleh membawa kepada keuntungan yang lebih besar, tetapi ia juga datang dengan peningkatan risiko. Akhir sekali, apabila melabur dalam OMX 30, pedagang perlu sedar tentang turun naik indeks. Ini kerana OMX 30 boleh mengalami perubahan mendadak dalam harga, yang boleh memberi kesan kepada keuntungan kedua-dua strategi pelaburan dan perdagangan CFD.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Semua indeks utama pada harga peneraju industri.
Dapatkan pendedahan kepada pasaran global melalui indeks pasaran saham berisiko rendah.

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan
Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Indeks
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg