expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Pengawal Selia:

×
CySEC

Skilling Ltd, dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Cyprus (CySEC) di bawah lesen CIF No. 357/18

Teruskan
FSA

Skilling (Seychelles) Ltd, diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Kewangan (FSA) di bawah lesen No. SD042

Teruskan

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

Berdagang indeks yang paling popular dan meraih tajuk utama dengan Skilling!

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Indeks Nasdaq menjejaki bursa saham Nasdaq, bursa yang berpangkalan di AS. Ini bermakna ia menjejaki saham yang disenaraikan dalam bursa yang telah aktif sejak 1971. Berdasarkan volum dagangan dan permodalan pasaran, Nasdaq adalah antara bursa terbesar di dunia. Oleh itu, harga saham Indeks Nasdaq menjadi tumpuan ramai peniaga. Malah, begitu popularitinya sehingga ia terbahagi kepada dua bahagian: Indeks Komposit Nasdaq dan Nasdaq US100.

Indeks Komposit Nasdaq menjejaki keseluruhan pertukaran Nasdaq. Nasdaq US100 ialah indeks berwajaran permodalan yang menjejaki 100 syarikat bukan kewangan teratas di bursa Nasdaq. Sekuriti ini memberi tumpuan kepada pelbagai sektor, termasuk bioteknologi, runcit, teknologi dan perkakasan/perisian komputer. Oleh itu, apabila anda berdagang Nasdaq US100, anda berminat dengan syarikat AS yang memberi perkhidmatan kepada industri yang mempunyai kepentingan global.

Sejarah Indeks Nasdaq (IXIC) bermula pada tahun 1971. Ia mempunyai nilai permulaan 100 dan kerana pertukaran Nasdaq menampilkan sejumlah besar syarikat teknologi, US100 menyumbang 90% daripada nilai Indeks Komposit Nasdaq. Itu penting apabila menilai harga Indeks Nasdaq kerana banyak pergerakannya yang paling ketara telah berlaku semasa masa penting bagi sektor teknologi.

Sebagai contoh, pada 17 Julai 1995, apabila syarikat seperti Sun Microsystems mengeluarkan JavaScript, nilai Indeks Nasdaq ditutup melebihi 1,000 buat kali pertama. Pencapaian utama seterusnya untuk harga Nasdaq US100 ialah ledakan dot-com. Antara 1995 dan 2000, nilai Indeks Nasdaq meningkat 400% sebelum turun semula semasa ranap dot-com.

Mengapa memperdagangkan harga saham indeks Nasdaq?
Indeks Nasdaq dan Nasdaq US100 ialah cara terbaik untuk mengambil minat yang meluas dalam sektor teknologi dan runcit. Dengan menjejaki 100 syarikat bukan kewangan terbesar di AS, Nasdaq US100 berpotensi meningkat sejajar dengan inovasi teknologi utama bagi satu generasi.

Perdagangan dan pelaburan adalah dua sisi syiling yang sama. Berdagang dengan Indeks Nasdaq membolehkan anda membuat spekulasi mengenai pergerakan harganya tanpa memiliki aset asas. Melabur ialah tempat anda membeli aset asas dan, oleh itu, mempunyai kepentingan langsung dalam kekayaannya. Kedua-duanya mempunyai faedah mereka, tetapi berdagang saham Nasdaq US100 boleh berguna kerana anda boleh pergi panjang atau pendek.

Seperti yang ditunjukkan dalam sejarah Indeks Nasdaq dan ledakan dot-com, nilai Nasdaq boleh meningkat dan menurun secara mendadak dalam satu tempoh masa. Inilah sebabnya mengapa mempunyai keupayaan untuk membuat spekulasi mengenai kenaikan dan penurunan harga saham boleh menjadi positif.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Semua indeks utama pada harga peneraju industri.
Dapatkan pendedahan kepada pasaran global melalui indeks pasaran saham berisiko rendah.

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan
Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Indeks
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg