expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

Indeks Hong Kong 50, yang juga dikenali sebagai HK50, adalah indeks pasaran saham penanda aras yang terdiri daripada 50 syarikat teratas yang disenaraikan di bursa saham Hong Kong. Ia dikendalikan oleh Hang Seng Bank dan dipantau oleh Hang Seng Indexes Company Limited. Berat setiap stok dalam indeks adalah berdasarkan permodalan pasarannya.

HK50 terdiri daripada syarikat cip biru dari pelbagai sektor, termasuk kewangan, tenaga, harta dan hartanah, telekomunikasi dan barangan pengguna. Syarikat -syarikat utama yang termasuk dalam indeksnya ialah HSBC Holdings plc (0005. HK), China Mobile Ltd (0941. HK) dan Ping An Insurance Group Co of China Ltd (2318. HK).

Indeks HK 50 adalah indeks penanda aras yang menjejaki prestasi 50 syarikat teratas yang disenaraikan di Bursa Saham Hong Kong. Ia dianggap sebagai petunjuk penting dalam kesihatan ekonomi keseluruhan Hong Kong dan pasaran sahamnya. Indeks itu telah wujud sejak tahun 1993, dan sejarah harganya menunjukkan pertumbuhan mantap sejak itu.

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, indeks HK 50 telah menyaksikan keuntungan yang mengagumkan kerana ekonomi Hong Kong telah berkembang dan stok telah menjadi pelaburan yang lebih menarik. Sehingga Ogos 2020, indeks itu melayang di sekitar masa yang tinggi, memberi isyarat bahawa pelabur tetap yakin pada ekonomi Hong Kong. Jika anda mencari petunjuk bagaimana pasaran saham di Hong Kong sedang melaksanakan, indeks HK 50 adalah tempat yang baik untuk bermula. Ia merupakan penanda aras penting bagi peniaga dan pelabur, memberikan gambaran tentang kekuatan ekonomi keseluruhan Hong Kong.

Indeks Hong Kong 50 memberikan peluang yang baik untuk mendapatkan beberapa stok yang paling penting di dunia. Indeks HK 50 terdiri daripada 50 syarikat teratas yang disenaraikan di Bursa Saham Hong Kong, menjadikannya cara yang efisien untuk mengesan prestasi saham terkemuka di satu tempat. Dengan liputan luas sektor, indeks HK 50 adalah cara terbaik untuk mempelbagaikan portfolio anda dan memanfaatkan beberapa saham terkemuka di dunia.

Selain itu, dengan korelasi yang lebih rendah kepada indeks global utama lain seperti SPX500 atau Germany 40, pelabur boleh mendapat manfaat daripada risiko yang dikurangkan dan pulangan yang lebih baik pada perdagangan mereka. Melabur dalam indeks HK 50 adalah cara yang mudah dan berkesan untuk mendapatkan pendedahan kepada beberapa saham terkemuka di dunia dan mempelbagaikan portfolio anda pada masa yang sama.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Semua indeks utama pada harga peneraju industri.
Dapatkan pendedahan kepada pasaran global melalui indeks pasaran saham berisiko rendah.

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan
Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Indeks
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg