expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Germany 40 Indeks

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Germany 40 bermaksud Indeks Deutscher Aktien. Ia juga dikenali sebagai GER40. Ia adalah salah satu indeks stok yang paling berpengaruh di pasaran Eropah. Ia mewakili 40 syarikat paling berharga yang disenaraikan di Bursa Saham Frankfurt.

Sejarah Germany 40 bermula pada bulan Julai 1988, apabila indeks dilancarkan. Ia telah menjadi barometer batu-pepejal untuk kesihatan ekonomi Jerman. Ia digunakan untuk dikenali sebagai Germany 30, kerana indeks yang digunakan untuk terdiri daripada 30 syarikat tersenarai awam dengan permodalan pasaran bebas bebas. Sehingga September 2021, ini menjadi 40 konstituen sebagai sebahagian daripada tweak yang luas ke kriteria penyenaraian indeks. Germany 40 terdiri daripada syarikat -syarikat di seluruh sektor, iaitu bahan kimia, industri, automotif dan farmaseutikal.

Apabila Germany 30 pertama kali dilancarkan pada bulan Julai 1988 ia didagangkan dengan harga 1,163 mata. Semasa 'dotcom boom' sekitar masa milenium baru, harga Germany 40 (DE40) memuncak pada lebih dari 7,500 mata. Ia ditarik balik ke sekitar 2,366 mata pada bulan Mac 2003, sebelum pulih dengan cepat pada pertengahan 2000-an, mencapai tahap baru sentuhan di bawah 8,000 mata menjelang akhir tahun 2007.

Fajar kemalangan kewangan global pada tahun 2008 menyaksikan harga saham Germany 40 menjunam sekali lagi, jatuh ke tahap sekitar 3,800 mata menjelang Mac 2009. Dekad berikutnya adalah hampir satu arah lalu lintas ke atas, dengan Germany 40 bahkan pulih dengan cepat selepas Sebelum ini, Pandemik Covid-19, menjatuhkan paras tertinggi sepanjang 15,800 mata pada pertengahan hingga akhir 2021.

Terdapat beberapa indeks pasaran saham lain yang juga boleh bertindak sebagai penanda aras bagi ekonomi yang lebih luas di Kesatuan Eropah (EU). FRA40 adalah satu lagi indeks saham berpengaruh. Ia adalah ukuran cap-cap pasaran dari 40 ekuiti paling berharga yang disenaraikan di Euronext Paris Exchange. Beberapa nama terbesar dalam FRA40 termasuk L'Oreal, Renault dan Pernod Ricard.

UK100 sama berpengaruh, dengan indeks saham ini mempamerkan 100 syarikat tersenarai terkemuka di Bursa Saham London. UK100 mungkin bukan barometer yang baik untuk ekonomi EU sejak pemergian UK dari EU, tetapi ia masih merupakan indeks penting untuk konglomerat utama Eropah.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Semua indeks utama pada harga peneraju industri.
Dapatkan pendedahan kepada pasaran global melalui indeks pasaran saham berisiko rendah.

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan
Daftar sekarang

FAQs

Bagaimana indeks Jerman 40 dikira?

+ -

Jerman 40 (DAX) adalah indeks pasaran saham biru cip yang terdiri daripada 40 syarikat teratas yang didagangkan di Bursa Saham Frankfurt. Ia dikira dengan menggunakan indeks berwajaran tinggi pasaran, yang bermaksud bahawa ia berdasarkan jumlah nilai pasaran bagi setiap saham atau kecairan setiap syarikat.

Untuk mengetahui stok mana yang dimasukkan ke dalam Jerman 40, lihat senarai saham Germany 40. Ini termasuk syarikat terkenal seperti Allianz, BASF & Siemens AG, untuk menamakan beberapa. Sepuluh penghibur dari indeks ini ialah Bayer AG, Deutsche Bank AG, Daimler AG, SAP SE, Volkswagen AG, Covestro AG, HeidelbergCement AG, Henkel AG & Co. KGaA, Infineon Technologies AG dan Linde AG.

Menjadi stok Germany 40 bermakna anda adalah sebahagian daripada indeks berprestasi tinggi di Jerman. Oleh itu, ia boleh menjadi cara yang baik untuk mempelbagaikan portfolio anda dan mendapat pendedahan kepada beberapa syarikat tertinggi Jerman. Walau bagaimanapun, seperti apa -apa pelaburan, penting untuk melakukan penyelidikan anda sendiri sebelum melabur dan pastikan anda memahami risiko yang terlibat.

Adakah Jerman 30 sama dengan Jerman 40?

+ -

DAX 30 digantikan dengan Germany 40 pada 20 September 2021. Penambahan yang ketara kepada indeksnya ialah Airbus, Zalando, Siemens Healthineers, HelloFresh, Symrise, Sartorius, Porsche Automobile Holding, Brenntag, Puma dan Qiagen. Ini memberi peniaga lebih banyak pilihan untuk mempelbagaikan pendedahan mereka kepada pasaran Jerman. Sama ada anda sedang mencari pelaburan jangka panjang atau perdagangan jangka pendek, Germany 40 menyediakan campuran syarikat yang menarik dari pelbagai industri.

Bagi mereka yang baru untuk berdagang, Germany 30 dan Germany 40 mungkin terdengar sama tetapi mereka sebenarnya dua indeks yang berbeza. Yang pertama didasarkan pada prestasi 30 syarikat Jerman sementara yang terakhir terdiri daripada 40 syarikat yang berbeza.

Apakah yang setara dengan DJ 30 dalam bahasa Jerman?

+ -

Setaraf Jerman US 30 adalah Jerman 40, yang bermaksud Deutscher Aktienindex. Ia terdiri daripada 40 syarikat utama Jerman yang disenaraikan di Bursa Saham Frankfurt. Komponen ini juga disesuaikan dengan berat badan supaya stok yang lebih besar dan lebih cair mempunyai saham yang lebih tinggi dalam prestasi mereka. Sebagai perbandingan dengan US30, Jerman 40 juga menyediakan lebih banyak kepelbagaian sektor, kerana bilangan komponennya yang lebih besar.

Indeks ini sangat popular di kalangan peniaga dan pelabur Jerman untuk menjejaki prestasi pasaran saham Jerman. Ini adalah petunjuk penting untuk memahami bagaimana ekonomi Jerman lakukan pada bila -bila masa. Sebagai tambahan kepada manfaat ini, banyak pelabur antarabangsa menggunakan indeks ini untuk mendapatkan gambaran tentang prestasi ekonomi terbesar di Eropah. Semua dalam semua, 40 Jerman menawarkan pelabur cara terbaik untuk mempelbagaikan portfolio mereka dengan pendedahan kepada salah satu pasaran paling penting di dunia.

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Indeks
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg