expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

Berdagang indeks yang paling popular dan meraih tajuk utama dengan Skilling!

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Purata Perindustrian Dow Jones, dikenali sebagai Dow Jones atau DJ30, ialah indeks pasaran saham berdasarkan 30 syarikat terkemuka yang ditemui di bursa saham berbeza yang beroperasi di AS.
Ini ialah indeks berwajaran harga dengan tumpuan yang lebih sempit daripada indeks seperti S&P 500, yang meliputi lebih banyak syarikat. Walau bagaimanapun, dengan sejarah kembali ke tahun 1896, jangka hayat indeks ini bermakna harga DJ30 masih diikuti oleh ramai pakar kewangan dan merupakan asas kepada pelbagai jenis pelaburan.

Walaupun nama penuh indeks termasuk perkataan industri, ini tidak lagi mencerminkan solekan semasa. 30 syarikat yang dijejaki indeks ini datang daripada semua jenis industri yang berbeza, daripada minuman ringan kepada perkhidmatan kewangan dan pakaian. Syarikat yang disenaraikan di dalamnya berubah dari semasa ke semasa, dengan jawatankuasa memutuskan sebarang perubahan. Tiada firma yang termasuk dalam terbitan pertama indeks masih disenaraikan dalam versi terkini.

Indeks Dow Jones mengakhiri tahun pertama penerbitannya dengan nilai penutupan 39.29. Menjelang permulaan abad ke-20, lebih 10,000 dan 2021 mencatatkan rekod penutup baharu dengan lebih 36,000 pada akhir tahun.

Harga Dow Jones ini mencerminkan prestasi 30 saham individu di dalamnya dan juga dipengaruhi oleh keadaan ekonomi yang lebih luas. Jika kita melihat keuntungan harian terbesar yang dibuat selama bertahun-tahun, kita dapat melihat bahawa mereka tiba sebahagiannya disebabkan oleh peristiwa besar seperti kelulusan Akta Perbankan Kecemasan pada tahun 1933, yang membawa kestabilan kepada sistem perbankan Amerika, dan itu membawa kepada Peningkatan 15.34% dalam indeks ini.
Dengan cara yang sama, kejatuhan harga Dow Jones terbesar dikaitkan dengan tarikh seperti Black Monday pada tahun 1987 dan Wall Street Crash pada tahun 1929. Mencuba untuk menyelesaikan kemalangan seterusnya atau kenaikan ketara dalam harga DJ30 adalah salah satu matlamat utama untuk ramai orang bekerja di pasaran saham.

Memandangkan ini adalah indeks, anda tidak boleh membeli terus saham di dalamnya. Walau bagaimanapun, terdapat pasaran yang besar untuk produk kewangan yang berdasarkan harga Dow Jones. Kontrak niaga hadapan dan opsyen berdasarkan indeks banyak didagangkan, dengan pilihan ini biasanya digunakan oleh peniaga yang lebih berpengalaman atau mereka yang bersedia mempelajari kemahiran utama.

Dana indeks seperti dana bersama menjejaki dan kelihatan sepadan dengan prestasi DJ30, walaupun pelabur mungkin perlu membayar yuran yang mengurangkan prestasi ke bawah indeks itu sendiri. Antara faedah melabur dalam dana yang menjejaki indeks pasaran saham jenis ini ialah ia secara automatik mencipta portfolio terpelbagai jika dibandingkan dengan pembelian saham tunggal.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Semua indeks utama pada harga peneraju industri.
Dapatkan pendedahan kepada pasaran global melalui indeks pasaran saham berisiko rendah.

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan
Daftar sekarang

FAQs

Bagaimanakah Indeks Purata Perindustrian Dow Jones dikira?

+ -

Dow Jones Industrial Average (DJIA) ialah indeks pasaran saham yang menjejaki prestasi 30 syarikat besar yang didagangkan secara awam di Amerika Syarikat. Indeks dikira dengan mengambil purata aritmetik harga saham ini syarikat. DJIA ialah salah satu indeks pasaran saham tertua dan paling banyak diikuti di dunia, dan ia sering digunakan sebagai barometer untuk kesihatan keseluruhan pasaran saham AS.

DJIA dikira dan diselenggara oleh Indeks S&P Dow Jones, anak syarikat penyedia data kewangan S&P Global. Indeks ini disemak dan disusun semula setiap tahun untuk memastikan ia kekal mewakili pasaran saham AS. Contohnya, syarikat boleh ditambah atau dikeluarkan daripada indeks jika mereka mengalami perubahan ketara dalam model perniagaan mereka atau menjadi kurang mewakili pasaran saham AS secara keseluruhan.

Adakah Dow Jones pelaburan yang bagus?

+ -

Dow Jones ialah pelaburan yang baik untuk beberapa sebab. Pertama, ia adalah salah satu indeks yang paling diiktiraf dan dihormati di dunia. Ini memberikannya tahap kestabilan yang tidak dimiliki oleh banyak pelaburan lain. Selain itu, Dow Jones juga merupakan rumah kepada beberapa syarikat terbesar dan paling terkenal di dunia, yang menambahkan lagi kestabilan. pasaran lain, menjadikannya pelaburan yang lebih selamat bagi mereka yang ingin menjana pulangan jangka panjang.

Sudah tentu, seperti semua pelaburan, terdapat risiko yang dikaitkan dengan pelaburan dalam Indeks Dow Jones. Risiko terbesar ialah turun naik pasaran . Oleh kerana Dow Jones dijejaki dengan kerap, sebarang perubahan mendadak dalam pasaran boleh memberi kesan yang ketara ke atas nilai Indeks Dow Jones. Selain itu, kerana Dow Jones terdiri daripada syarikat besar yang terkenal, ia juga tertakluk kepada turun naik dalam ind keseluruhan pasar ais. Walau bagaimanapun, bagi pelabur yang sanggup mengambil risiko ini, melabur dalam Dow Jones boleh menjadi cara terbaik untuk menjana pulangan jangka panjang.

Apakah perbezaan antara Dow Jones dan US100?

+ -

Pertama sekali, DJIA hanya merangkumi syarikat yang berpangkalan di Amerika Syarikat, manakala US100 merangkumi syarikat dari seluruh dunia. Kedua, DJIA hanya merangkumi 30 syarikat besar, manakala US100 merangkumi lebih 2,500 syarikat daripada semua Akhirnya, kerana ia merangkumi lebih banyak syarikat, US100 secara amnya lebih tidak menentu daripada Dow.

Jadi, indeks manakah yang sesuai untuk anda? Jika anda hanya berminat untuk melabur dalam syarikat besar AS, maka DJIA mungkin merupakan pilihan yang lebih baik. Walau bagaimanapun, jika anda berminat untuk mendapatkan pendedahan kepada rangkaian syarikat yang lebih luas, maka US100 boleh menjadi pilihan yang lebih baik.

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Indeks
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan