expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Pengawal Selia:

×
CySEC

Skilling Ltd, dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Cyprus (CySEC) di bawah lesen CIF No. 357/18

Teruskan
FSA

Skilling (Seychelles) Ltd, diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Kewangan (FSA) di bawah lesen No. SD042

Teruskan

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

Berdagang indeks yang paling popular dan meraih tajuk utama dengan Skilling!

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

DAX 40 bermaksud Indeks Deutscher Aktien. Ia juga dikenali sebagai GER40. Ia adalah salah satu indeks stok yang paling berpengaruh di pasaran Eropah. Ia mewakili 40 syarikat paling berharga yang disenaraikan di Bursa Saham Frankfurt.

Sejarah DAX 40 bermula pada bulan Julai 1988, apabila indeks dilancarkan. Ia telah menjadi barometer batu-pepejal untuk kesihatan ekonomi Jerman. Ia digunakan untuk dikenali sebagai DAX 30, kerana indeks yang digunakan untuk terdiri daripada 30 syarikat tersenarai awam dengan permodalan pasaran bebas bebas. Sehingga September 2021, ini menjadi 40 konstituen sebagai sebahagian daripada tweak yang luas ke kriteria penyenaraian indeks. DAX 40 terdiri daripada syarikat -syarikat di seluruh sektor, iaitu bahan kimia, industri, automotif dan farmaseutikal.

Apabila DAX 30 pertama kali dilancarkan pada bulan Julai 1988 ia didagangkan dengan harga 1,163 mata. Semasa 'dotcom boom' sekitar masa milenium baru, harga DAX 40 (DE40) memuncak pada lebih dari 7,500 mata. Ia ditarik balik ke sekitar 2,366 mata pada bulan Mac 2003, sebelum pulih dengan cepat pada pertengahan 2000-an, mencapai tahap baru sentuhan di bawah 8,000 mata menjelang akhir tahun 2007.

Fajar kemalangan kewangan global pada tahun 2008 menyaksikan harga saham DAX 40 menjunam sekali lagi, jatuh ke tahap sekitar 3,800 mata menjelang Mac 2009. Dekad berikutnya adalah hampir satu arah lalu lintas ke atas, dengan DAX 40 bahkan pulih dengan cepat selepas Sebelum ini, Pandemik Covid-19, menjatuhkan paras tertinggi sepanjang 15,800 mata pada pertengahan hingga akhir 2021.

Terdapat beberapa indeks pasaran saham lain yang juga boleh bertindak sebagai penanda aras bagi ekonomi yang lebih luas di Kesatuan Eropah (EU). CAC 40 adalah satu lagi indeks saham berpengaruh. Ia adalah ukuran cap-cap pasaran dari 40 ekuiti paling berharga yang disenaraikan di Euronext Paris Exchange. Beberapa nama terbesar dalam CAC 40 termasuk L'Oreal, Renault dan Pernod Ricard.

FTSE 100 sama berpengaruh, dengan indeks saham ini mempamerkan 100 syarikat tersenarai terkemuka di Bursa Saham London. FTSE 100 mungkin bukan barometer yang baik untuk ekonomi EU sejak pemergian UK dari EU, tetapi ia masih merupakan indeks penting untuk konglomerat utama Eropah.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Semua indeks utama pada harga peneraju industri.
Dapatkan pendedahan kepada pasaran global melalui indeks pasaran saham berisiko rendah.

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan
Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Indeks
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg