expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

China A50

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

Indeks China A50 adalah salah satu indeks stok yang paling penting di China. Ia terdiri daripada 50 saham Cina besar dari pelbagai sektor termasuk bank, tenaga, perkhidmatan, dan telekomunikasi. Indeks ini menawarkan wawasan yang mendalam tentang prestasi beberapa syarikat terbesar di negara ini dan industri masing -masing.

Oleh itu, ia merupakan tolok yang baik untuk menjejaki prestasi keseluruhan pasaran saham China. Pelabur boleh menggunakan Indeks China A50 sebagai penanda aras untuk menilai prestasi portfolio mereka dan membandingkan pulangan dengan pasaran China yang lebih luas. Indeks ini amat berguna untuk pelabur antarabangsa yang mahukan pendedahan kepada stok China tetapi tidak mahu melabur secara langsung dalam syarikat individu.

Indeks saham China A50, yang menjejaki prestasi 50 syarikat terbesar dengan permodalan pasaran yang disenaraikan di bursa saham Shanghai dan Shenzhen, telah melihat harga sahamnya berbeza secara dramatik dari masa ke masa. Harga penutup yang paling rendah adalah pada bulan November 2018 apabila ia ditutup pada 3,617 mata dan harga penutup tertinggi untuk indeks ini dicapai pada bulan Oktober 2007 apabila ia ditutup pada 23,171 mata. Sehingga 2023, indeks itu didagangkan sekitar 13,500 mata.

Ia adalah salah satu indeks saham yang paling popular di kalangan peniaga yang ingin mendapatkan pendedahan kepada pasaran China. Dengan sifatnya yang tidak menentu dan pelbagai kemungkinan hasil, indeks ini menyediakan pedagang dengan peluang untuk memanfaatkan pergerakan di pasaran saham China dan memanfaatkan volatilitas pasaran.

Dagangan China A50 menyediakan pelabur dengan pendedahan kepada pasaran saham China sambil mempelbagaikan portfolio mereka dan mengurangkan risiko. Indeks ini sangat cair, menjadikannya mudah untuk memasuki dan keluar kedudukan dengan cepat. Dengan pemilihan besar syarikat China yang berprestasi tinggi, China A50 adalah pilihan yang menarik bagi peniaga yang ingin memanfaatkan potensi pasaran China.

Senarai syarikat di Indeks China A50 termasuk beberapa syarikat terbesar dan paling berjaya di China, seperti Alibaba Group Holding Ltd., Tencent Holdings Ltd., China Mobile Ltd. dan Ping An Insurance Group Co. China Ltd. Berat dengan permodalan pasaran, jadi syarikat -syarikat yang lebih besar membentuk sebahagian besar daripada jumlah berat daripada yang lebih kecil. Ini bermakna prestasi syarikat yang lebih besar mempunyai kesan yang lebih besar terhadap indeks daripada yang lebih kecil.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Semua indeks utama pada harga peneraju industri.
Dapatkan pendedahan kepada pasaran global melalui indeks pasaran saham berisiko rendah.

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan
Daftar sekarang

FAQs

Bagaimana indeks China A50 ditimbang?

+ -

Ia berdasarkan permodalan pasaran yang diselaraskan. Pendekatan ini memastikan bahawa syarikat -syarikat yang lebih besar, seperti yang diukur oleh permodalan pasaran mereka, memegang pengaruh yang lebih besar terhadap prestasi indeks berbanding dengan syarikat yang lebih kecil. Selain itu, indeks itu termasuk saham syarikat yang disenaraikan dwi di kedua-dua pertukaran Shanghai dan Shenzhen, dengan itu menggabungkan nilai pasaran mereka dalam pengiraan indeks.

Dengan menggunakan metodologi penimbang ini, Indeks China A50 bertujuan untuk memberikan perwakilan yang tepat mengenai prestasi 50 saham terbesar dan paling aktif yang didagangkan di pasaran ekuiti Cina. Pelabur boleh menjejaki indeks untuk mendapatkan pendedahan kepada prestasi syarikat -syarikat berpengaruh ini dan memantau trend pasaran dalam ekonomi China.

Apakah sektor yang termasuk dalam Indeks China A50?

+ -

Indeks China A50 merangkumi pelbagai pilihan sektor, menggabungkan syarikat dari pelbagai industri. Sektor ini terdiri daripada perkhidmatan kewangan, barangan pengguna, penjagaan kesihatan, hartanah, tenaga, dan banyak lagi. Indeks itu secara khusus termasuk syarikat-syarikat besar yang disenaraikan di Bursa Saham Shanghai atau Bursa Saham Shenzhen, yang mewakili pasaran tanah besar China.

Dengan merangkumi pelbagai sektor, indeks ini menyediakan pelabur dengan pendedahan kepada segmen utama ekonomi China. Kepelbagaian sektor ini membolehkan peserta pasaran mengesan dan menganalisis prestasi syarikat berpengaruh di seluruh industri yang berbeza, menawarkan pandangan tentang kesihatan dan trend keseluruhan dalam pasaran ekuiti China.

Bagaimana saya boleh melabur dalam indeks China A50?

+ -

Satu pendekatan yang biasa adalah melalui dana perdagangan pertukaran (ETFs) yang meniru prestasi indeks. ETF ini menyediakan cara yang mudah untuk mendapatkan pendedahan kepada portfolio pelbagai syarikat dalam indeks. Kaedah lain adalah untuk melabur secara langsung dalam syarikat individu yang termasuk dalam indeks.

Ini boleh dilakukan melalui Bursa Saham Hong Kong, di mana beberapa unsur indeks China A50 boleh disenaraikan, atau dengan membeli saham secara langsung dari syarikat yang disenaraikan di bursa Shanghai atau Shenzhen. Adalah penting untuk diperhatikan bahawa melabur dalam pasaran ekuiti China membawa risiko tertentu, termasuk perubahan pengawalseliaan dan turun naik mata wang. Oleh itu, mencari nasihat profesional dan menjalankan penyelidikan menyeluruh adalah dinasihatkan sebelum membuat sebarang keputusan pelaburan yang berkaitan dengan indeks ini.

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Indeks
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg