expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

USD kepada RON

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

Dolar AS adalah salah satu mata wang yang paling banyak didagangkan di dunia dan diterima oleh negara -negara di seluruh dunia. Leu Romania (RON) adalah mata wang Romania, yang telah menjadi sebahagian daripada Kesatuan Eropah sejak tahun 2007.

Pasangan mata wang USD-RON sangat dipengaruhi oleh banyak faktor seperti prestasi ekonomi, peristiwa geopolitik, dan juga keputusan bank pusat. Sebagai contoh, jika ekonomi Romania berkembang lebih cepat daripada Amerika Syarikat, nilai RON boleh meningkat berbanding dengan USD. Sebaliknya, jika terdapat konflik atau isu ekonomi di Romania, ia boleh memberi kesan kepada mata wangnya dan membawa kepada penurunan permintaan untuk RON.

Kadar pertukaran antara dolar AS (USD) dan Leu Romania (RON) telah berubah -ubah dengan ketara sepanjang dekad yang lalu. Pada 11 Julai 2008, kadar pertukaran terendah 2.04 telah direkodkan, sedangkan pada 14 Oktober 2022, ia mencapai puncaknya dengan kadar 4.93. Memandangkan kestabilan ekonomi di Romania telah bertambah baik sejak bertahun -tahun, begitu juga dengan kadar pertukaran RON terhadap USD. Trend ini dijangka berterusan pada masa hadapan, menjadikannya mata wang yang menarik untuk pelabur mencari pulangan yang lebih tinggi.

Berdagang USD kepada RON adalah pilihan yang menarik untuk pedagang kerana bilangan besar syarikat Romania yang mempunyai operasi antarabangsa. Ini bermakna mereka boleh mengambil kesempatan daripada turun naik kadar pertukaran yang menggalakkan dan mendapat manfaat daripada sebarang keuntungan. Selain itu, Romania mempunyai pasaran mata wang yang sangat cair, yang memudahkan pedagang untuk membuat dagangan pantas dan memanfaatkan pergerakan harga.

Selain daripada berdagang USD kepada RON, peniaga juga harus mempertimbangkan mata wang lain yang didagangkan secara aktif dalam pasaran Romania seperti Euro (EUR), British Pound (GBP), Franc Swiss (CHF) dan Zloty Poland (PLN). Mata wang ini mempunyai kecairan yang agak tinggi dan menawarkan pelabur peluang yang baik untuk pelaburan jangka panjang dan jangka pendek. Selain itu, mereka memberi peluang kepada pedagang untuk memanfaatkan kedua-dua pergerakan arah dan pasaran terikat.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira ke mana arah perubahan harga dan dengan pelaburan modal yang rendah.

Forex
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Nikmati kecairan yang hebat

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg