expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

USD kepada PLN

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

Kadar pertukaran USD ke PLN adalah penunjuk kewangan penting yang membantu pelabur, peniaga dan peserta pasaran lain membuat keputusan mengenai pelaburan mereka. Kadar pertukaran adalah harga satu mata wang dari segi yang lain dan dalam kes ini, ia adalah kos dolar AS ketika membeli atau menjual zloty Poland. Sebagai peraturan umum, apabila kadar pertukaran meningkat, ini bermakna dolar AS semakin kuat terhadap zloty Poland dan sebaliknya.

Mereka yang melabur dalam USD akan mendapat manfaat daripada kadar pertukaran yang lebih kukuh kerana mereka boleh membeli lebih banyak PLN untuk wang mereka. Sebaliknya, mereka yang ingin membeli USD harus mencari kadar pertukaran yang lebih lemah supaya wang mereka mempunyai kuasa pembelian maksimum.

Sejarah harga USD ke HUF menunjukkan bahawa kadar telah berubah dengan ketara selama bertahun -tahun. Kadar terendah yang direkodkan ialah 2.04 pada 11 Julai 2008, manakala kadar tertinggi ialah 4.93 pada 14 Oktober 2022. Ini membuktikan bahawa pasaran pertukaran asing boleh menjadi sangat tidak menentu dan menawarkan pelbagai peluang yang berpotensi untuk peniaga yang ingin memanfaatkan perubahan ini.

Oleh itu, pemantauan trend dan pemahaman apabila memasuki dan keluar dari kedudukan adalah yang paling utama untuk memaksimumkan pulangan. Menjaga up to date dengan sejarah harga dapat membantu peniaga membuat keputusan yang tepat ketika datang ke aktiviti perdagangan mereka dan memastikan mereka memanfaatkan sepenuhnya pelaburan mereka.

Pedagang harus sentiasa dikemas kini tentang berita ekonomi terkini dan mengambil kesempatan daripada sebarang turun naik pasaran dengan melaksanakan dagangan tepat pada masanya. Mereka juga harus mengambil kira turun naik kadar pertukaran dan menggunakan strategi dagangan yang berkesan untuk mengurangkan risiko. Tambahan pula, mereka pada asasnya boleh mendapat manfaat daripada cerapan berkaitan yang diberikan oleh penasihat kewangan atau penganalisis sebelum membuat sebarang keputusan.

Selain daripada menukar USD kepada HUF, pedagang juga mungkin mempertimbangkan mata wang popular lain yang berpotensi menghasilkan pulangan yang tinggi. Sebagai contoh, Euro (EUR) dan Franc Swiss (CHF) ialah antara mata wang yang paling banyak didagangkan di Eropah dan mempunyai kecairan yang lebih tinggi berbanding dengan mata wang lain. Selain itu, Yen Jepun (JPY), British Pound Sterling (GBP) dan Dolar Australia (AUD) adalah popular di rantau Asia-Pasifik dan menyediakan peluang yang sangat baik untuk berdagang.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira ke mana arah perubahan harga dan dengan pelaburan modal yang rendah.

Forex
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Nikmati kecairan yang hebat

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan