expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

USD kepada CZK

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

Kadar pertukaran antara dolar AS (USD) dan Koruna Czech (CZK) adalah faktor penting untuk dipertimbangkan ketika membuat urus niaga kewangan antara kedua -dua negara. Kadar semasa turun naik bergantung kepada faktor seperti keadaan ekonomi, peristiwa geopolitik, dan bekalan mata wang dan permintaan.

Untuk menentukan berapa banyak CZK yang sama dengan satu USD, hanya membahagikan harga USD dengan kadar pertukaran semasa. Sebagai contoh, jika kadar pertukaran semasa ialah 25 CZK setiap 1 USD, maka untuk setiap 1 USD yang dibeli, anda akan menerima 25 CZK sebagai balasan. Sebaliknya, jika anda ingin membeli 1 USD dengan CZK, anda mesti membahagikan jumlah CZK dengan kadar pertukaran semasa. Sebagai contoh, jika anda mempunyai 25 CZK dan kadar pertukaran semasa ialah 25 CZK setiap 1 USD, maka anda boleh membeli 1 USD dengan 25 CZK anda.

Kadar pertukaran semasa dolar AS ke Koruna Czech (USD/CZK) adalah 21.88, sehingga 22 Mei 2023. Kadar ini telah stabil sepanjang beberapa minggu yang lalu tetapi telah mengalami beberapa turun naik yang ketara selama bertahun -tahun. Kadar pertukaran terendah adalah 14.66 pada 11 Julai 2008, manakala kadar tertinggi ialah 27.14 pada 30 Julai 2004.

Ini menunjukkan bahawa terdapat perubahan ketara dalam nilai dolar AS ke Koruna Czech dari masa ke masa. Memandangkan turun naik ini sebelum membuat sebarang pembayaran atau pelaburan antarabangsa adalah penting. Ia juga penting untuk memantau kadar pertukaran dengan teliti untuk memanfaatkan sebarang peluang yang mungkin timbul.

Berdagang USD kepada CZK ialah pilihan popular bagi kebanyakan pelabur kerana kestabilan ekonomi AS dan kekuatan relatif mata wangnya. Walau bagaimanapun, terdapat mata wang lain yang harus dipertimbangkan oleh peniaga semasa berdagang.

Sebagai contoh, Euro adalah pilihan yang popular, kerana prestasi kukuhnya di pasaran antarabangsa. Pound Sterling dan Yen Jepun ialah mata wang yang sangat cair selalunya menawarkan peluang dagangan yang menarik. Selain itu, mata wang pasaran sedang pesat membangun seperti Peso Mexico, Real Brazil dan Rand Afrika Selatan boleh memberikan pedagang akses kepada pasaran yang berpotensi menguntungkan.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira ke mana arah perubahan harga dan dengan pelaburan modal yang rendah.

Forex
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Nikmati kecairan yang hebat

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg