expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

SGD kepada YEN

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

Pasangan SGD ke Yen (SGDJPY) adalah pasangan mata wang kecil di pasaran pertukaran asing, yang mewakili kadar pertukaran antara dolar Singapura (SGD) dan Yen Jepun (JPY). Begini bagaimana penukaran berfungsi: Sebagai contoh, jika kadar pertukaran SGDJPY adalah 80.00, maka 1 dolar Singapura adalah sama dengan 80 yen Jepun, dan 1 yen Jepun adalah sama dengan 0.013 dolar Singapura.

Pasangan ini mula diperkenalkan pada akhir 1980 -an ketika ekonomi Singapura berkembang pesat dan negara menjadi hab kewangan utama. Sejak itu, kadar pertukaran antara kedua -dua mata wang telah dipengaruhi oleh pelbagai faktor ekonomi dan politik, seperti perbezaan kadar faedah, hubungan perdagangan, dan sentimen pasaran global.

Sejarah harga SGDJPY telah tidak menentu dan dipengaruhi oleh pelbagai faktor ekonomi dan politik. Pada awal 1990-an, kadar pertukaran SGDJPY adalah sekitar 100 JPY, tetapi secara beransur-ansur merosot sepanjang dekad yang akan datang disebabkan oleh krisis kewangan Asia dan gelembung dot-com. Dari tahun 2003 hingga 2007, pasangan itu agak stabil, melayang sekitar 80 JPY. Walau bagaimanapun, krisis kewangan global tahun 2008 menyebabkan pasangan itu jatuh ke sekitar 65 JPY.

Pada tahun -tahun selepas krisis itu, pasangan itu pulih, mencapai tahap tinggi 104 JPY pada tahun 2011. Walau bagaimanapun, ia kemudian memasuki tempoh penurunan, jatuh ke sekitar 75 JPY menjelang akhir tahun 2015. Pada tahun -tahun kebelakangan ini, pasangan SGDJPY telah terjejas oleh faktor-faktor seperti pandemik Covid-19, ketegangan perdagangan antara AS dan China, dan perubahan dasar monetari oleh Bank of Japan dan Pihak Berkuasa Kewangan Singapura.

Peniaga boleh mempertimbangkan pasangan SGDJPY untuk beberapa sebab, seperti kepelbagaian portfolio mereka dan memanfaatkan perkembangan ekonomi di Singapura dan Jepun. Ekonomi Singapura terkenal dengan kestabilannya, sementara yen Jepun sering dianggap sebagai mata wang yang selamat, jadi pasangan itu boleh menawarkan keseimbangan kestabilan dan risiko.

Pasangan mata wang lain yang boleh dipertimbangkan oleh peniaga termasuk termasuk USDJPY, EURJPY, AUDJPY, dan CADJPY, yang semuanya pasangan mata wang utama yang melibatkan yen Jepun. Di samping itu, peniaga boleh mempertimbangkan pasangan mata wang kecil lain yang melibatkan dolar Singapura, seperti SGDUSD, SGDCAD, dan SGDCHF. Seperti mana -mana keputusan perdagangan, peniaga harus menjalankan penyelidikan dan analisis mereka sendiri sebelum membuat keputusan untuk berdagang dengan pasangan mata wang.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira ke mana arah perubahan harga dan dengan pelaburan modal yang rendah.

Forex
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Nikmati kecairan yang hebat

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg