expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Pound ke Rand

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Mengapa Berdagang

Tentang

Sejarah

Mengapa Berdagang

Pound Sterling dan Rand Afrika Selatan adalah dua mata wang yang paling aktif di dunia. Oleh kerana ekonomi besar mereka, kedua -dua mata wang dianggap penting untuk kewangan dan perdagangan global. Ini juga bermakna kadar pertukaran mereka sangat terjejas oleh perkembangan ekonomi dan politik di kedua -dua negara.

Pada bulan Februari 2021, satu pound British bernilai kira -kira 19.94 Rand Afrika Selatan. Dari segi sejarah, kadar pertukaran antara kedua -dua mata wang ini telah berubah secara meluas disebabkan perubahan keadaan ekonomi di UK dan Afrika Selatan. Semasa kestabilan ekonomi, kadar pertukaran cenderung tetap stabil dengan turun naik kecil di mana -mana arah bergantung kepada sentimen global atau acara berita.

Kadar pertukaran antara Pound British dan Rand Afrika Selatan dipengaruhi oleh pelbagai faktor termasuk keadaan ekonomi, perkembangan politik dan sentimen global. Akibatnya, kadar pertukaran ini telah menunjukkan turun naik yang ketara selama bertahun -tahun.

Titik harga tertingginya direkodkan dalam tempoh 5 tahun lepas ialah pada April 2020, apabila ia naik setinggi 23.504, manakala titik terendahnya dilihat pada Mei 2018, apabila ia turun kepada 16.563. Harga ini mencerminkan pergerakan kedua-dua Pound Britain dan Rand Afrika Selatan selama ini. Pasangan ini secara amnya dianggap sebagai pilihan yang berisiko tetapi berpotensi memberi ganjaran kepada pelabur, kerana arah aliran sejarahnya telah naik dan turun tanpa hala tuju jangka panjang yang pasti.

Berdagang Pound British dan Rand Afrika Selatan boleh menjadi pelaburan yang bermanfaat tetapi tidak menentu. Kedua -dua mata wang secara aktif didagangkan di seluruh dunia kerana ekonomi besar mereka, menjadikan mereka calon yang baik untuk peniaga yang ingin memanfaatkan turun naik kadar pertukaran.

Di samping itu, disebabkan saiz kedua -dua negara, kadar pertukaran antara kedua -dua mata wang ini sangat terjejas oleh perkembangan ekonomi dan politik di kedua -dua negara. Ini menjadikannya pilihan yang menarik bagi mereka yang ingin memanfaatkan trend jangka pendek di pasaran global atau lindung nilai terhadap risiko mata wang. Akhirnya, peniaga juga boleh mendapat manfaat daripada keadaan perdagangan yang lebih baik apabila menangani isu kecairan kerana kedua -dua mata wang popular di bursa mata wang asing.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira ke mana arah perubahan harga dan dengan pelaburan modal yang rendah.

Forex
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Nikmati kecairan yang hebat

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg