expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

EUR GBP

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

EURGBP ialah singkatan bagi kadar pertukaran Euro kepada Pound Britain. EURGBP ialah harga satu EUR ("mata wang asas") dalam GBP ("mata wang sebut harga"). Kadar pertukaran EURGBP mewakili jumlah GBP yang anda perlukan untuk membeli satu EUR.

Kadar pertukaran EURGBP digunakan apabila membeli atau menjual Euro sebagai pertukaran untuk British Pound. Contohnya, jika anda membeli EUR 10,000 pada kadar pertukaran EURGBP 0.88, anda akan membayar £8,800 untuk Euro anda (10,000 x 0.88 = 8,800).

EURGBP adalah penting untuk dua sebab utama. Pertama, EURGBP ialah pasangan mata wang utama dalam pasaran pertukaran asing. EURGBP ialah pasangan mata wang ketiga paling banyak didagangkan selepas EURUSD dan USDJPY. Kedua, EURGBP mewakili hubungan ekonomi antara dua ekonomi terbesar di Kesatuan Eropah - UK dan Jerman.

EURGBP adalah salah satu pasangan mata wang yang paling popular di kalangan pedagang. EURGBP mempunyai sejarah yang panjang dan menarik, sejak ketika euro mula diperkenalkan pada tahun 1999. EURGBP telah melalui banyak pasang surut selama bertahun-tahun tetapi sentiasa kekal sebagai salah satu pasangan mata wang yang paling banyak didagangkan.

EURGBP banyak dipengaruhi oleh keadaan ekonomi di kedua-dua zon Euro dan United Kingdom. EURGBP sering dilihat sebagai barometer kesihatan ekonomi Eropah, serta cara untuk mengukur keadaan ekonomi British.

Pada masa ini, EURGBP didagangkan pada sekitar 0.88, selepas mencecah paras tertinggi sekitar 0.92 pada awal 2018. EURGBP dijangka akan terus tidak menentu pada bulan-bulan akan datang, kerana keadaan ekonomi di kedua-dua zon Euro dan United Kingdom kekal tidak menentu.

Pasangan EUR/GBP ialah salah satu pasangan mata wang yang paling popular untuk dagangan CFD. CFD ialah sejenis produk derivatif yang membolehkan anda membuat spekulasi mengenai pergerakan harga sesuatu aset tanpa benar-benar memiliki aset asas. Dengan CFD, anda boleh pergi panjang atau pendek pada pasaran, yang memberikan anda fleksibiliti yang lebih besar dan peluang untuk mendapat keuntungan dalam kedua-dua pasaran meningkat dan menurun.

EUR/GBP ialah pasangan mata wang yang tidak menentu, yang boleh menjadikannya pilihan yang menarik untuk pedagang yang ingin membuat keuntungan cepat. Walau bagaimanapun, ini juga bermakna terdapat risiko yang lebih besar yang terlibat dan anda perlu sedar tentang potensi kerugian.

Apabila berdagang EUR/GBP, adalah penting untuk mempertimbangkan faktor berbeza yang boleh menjejaskan euro dan paun. Ini termasuk peristiwa politik, keluaran data ekonomi dan dasar bank pusat. Berdagang EUR/GBP boleh menjadi strategi yang menguntungkan, tetapi penting untuk memahami risiko yang terlibat sebelum anda mula berdagang.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

FAQs

Apakah yang mempengaruhi pasangan mata wang EUR GBP?

+ -

Kadar pertukaran EUR/GBP dipengaruhi oleh pelbagai faktor. Ini boleh termasuk arah aliran makroekonomi seperti pertumbuhan KDNK, kadar pengangguran, tahap inflasi dan keputusan kadar faedah yang dibuat oleh Bank Pusat Eropah (ECB) dan Bank England (BOE). Peristiwa politik seperti rundingan Brexit atau pilihan raya juga boleh memberi kesan kepada kadar EUR/GBP. Faktor lain seperti prestasi mata wang lain seperti dolar AS atau yen Jepun juga boleh mempengaruhi pasangan ini.

Bilakah masa terbaik untuk berdagang EUR/GBP?

+ -

EUR/GBP ialah pasangan mata wang yang popular untuk pedagang, disebabkan oleh hubungan rapat antara kedua-dua ekonomi dan kecairannya yang agak tinggi. Apabila memutuskan masa untuk berdagang EUR/GBP, adalah penting untuk mempertimbangkan kedua-dua short- arah aliran pasaran jangka dan jangka panjang.

Dalam jangka pendek, masa terbaik untuk berdagang EUR/GBP ialah pada waktu London apabila kedua-dua pasaran UK dan Eropah dibuka. Aktiviti dagangan cenderung paling tinggi semasa ini tempoh, yang boleh menghasilkan harga yang lebih menggalakkan. Dalam jangka panjang, adalah penting untuk memantau petunjuk ekonomi utama dari kedua-dua negara yang boleh menjejaskan prestasi mata wang masing-masing.

Bagaimana untuk berdagang EURGBP?

+ -

Euro dan Pound berkait rapat antara satu sama lain, bermakna ia cenderung bergerak seiring. Walau bagaimanapun, pergerakan mereka boleh dipengaruhi oleh beberapa faktor berbeza seperti peristiwa politik atau berita ekonomi dari mana-mana wilayah. Ia Oleh itu adalah penting untuk mengikuti perkembangan peristiwa geopolitik dan ekonomi di kedua-dua U.K. dan Kesatuan Eropah, kerana ini akan memberi kesan ke atas kadar EURGBP.

Satu lagi faktor yang perlu diambil kira semasa berdagang EURGBP ialah potensi untuk perubahan harga yang besar.Pasangan mata wang ini terkenal dengan turun naiknya dan boleh tertakluk kepada perubahan harga yang pantas disebabkan oleh pelbagai faktor.Pedagang juga harus mengetahui sebarang komisen atau yuran yang mungkin mereka tanggung semasa berdagang EURGBP. Apabila berdagang EURGBP adalah penting untuk menggunakan teknik pengurusan risiko untuk melindungi modal anda. Dengan menetapkan pesanan henti rugi dan ambil untung, peniaga boleh mengehadkan kerugian mereka jika pasaran bergerak menentang mereka.

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira ke mana arah perubahan harga dan dengan pelaburan modal yang rendah.

Forex
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Nikmati kecairan yang hebat

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg