expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

CHF PLN

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

Pasangan mata wang CHFPLN sangat dipengaruhi oleh iklim politik dan ekonomi di Switzerland dan Poland. Di Switzerland, sebarang perubahan kepada dasar monetari atau dasar pentadbirannya boleh memberi kesan kepada nilai pasangan mata wang ini. Begitu juga, sebarang berita penting yang berkaitan dengan ekonomi Poland, seperti kadar pertumbuhan KDNK, boleh menyebabkan turun naik dalam pasangan mata wang ini.

Selain itu, berita yang berkaitan dengan pasaran kewangan global dan kesannya terhadap Switzerland dan Poland juga boleh menjejaskan pasangan mata wang ini. Akhirnya, sebarang perubahan dalam kadar pertukaran asing antara Switzerland dan Poland juga boleh memberi kesan kepada CHFPLN. Oleh itu, adalah penting bagi peniaga untuk menjejaki semua faktor ini apabila berdagang dalam pasangan mata wang ini.

Pasangan mata wang CHFPLN telah menyaksikan bahagian yang saksama turun naik selama bertahun-tahun, dengan harga yang mencapai tahap tertinggi sepanjang masa dan terendah sepanjang masa. Harga tertinggi yang direkodkan untuk pasangan ini adalah pada tahun 2022 apabila ia mencapai puncak 5.01 franc Swiss per zloty Poland. Sebaliknya, harga terendah yang pernah direkodkan adalah pada tahun 2008, apabila ia melanda hanya 1.96 franc Swiss per zloty. Walaupun turun naik yang luas ini, pasangan mata wang CHFPLN kekal stabil sejak tahun 2013, dengan hanya penyimpangan kecil dari harga purata jangka panjangnya.

Ini menjadikannya pilihan yang agak menarik untuk peniaga jangka pendek dan jangka panjang. Dengan analisis yang teliti dan membuat keputusan strategik, pelabur boleh mendapat manfaat daripada potensi pasangan mata wang CHFPLN untuk memberikan keuntungan dalam jangka pendek dan panjang.

Pasangan mata wang CHFPLN adalah pilihan yang menarik untuk peniaga yang ingin mempelbagaikan portfolio mereka dengan franc Swiss, pasangan zloty Poland. Pasangan mata wang utama ini mempunyai salah satu ekonomi yang paling stabil di Eropah, dan menyediakan kecairan yang boleh dipercayai untuk perdagangan. Franc Swiss berfungsi sebagai mata wang asas, dan kestabilannya membantu melindungi daripada turun naik mata wang.

Bagi mereka yang mencari pasangan tambahan untuk mempelbagaikan portfolio mereka, terdapat beberapa pilihan yang tersedia. Peniaga mungkin ingin mempertimbangkan pasangan mata wang EURCHF dan EURPLN, yang menampilkan Euro sebagai mata wang asas mereka. Euro adalah salah satu mata wang yang paling banyak didagangkan di dunia, dan kestabilannya menyediakan peniaga dengan aset yang boleh dipercayai untuk perdagangan.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira ke mana arah perubahan harga dan dengan pelaburan modal yang rendah.

Forex
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Nikmati kecairan yang hebat

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg