expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

CAD kepada NOK

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

Pasangan mata wang CAD/NOK sangat penting untuk pasaran pertukaran asing global. Ia melibatkan perdagangan dalam dolar Kanada (CAD) dan Norway Krone (NOK). CAD adalah salah satu mata wang yang paling sering didagangkan di seluruh dunia, dan ia juga sangat dicari oleh pelabur atas kestabilannya. Sebaliknya, NOK dianggap sebagai mata wang yang selamat, dan ekonomi secara tradisinya sangat bergantung kepada eksport minyak dan gas.

CAD ke kadar NOK dipengaruhi oleh pelbagai faktor, termasuk ekonomi kedua -dua negara, kadar faedah, ketegangan perdagangan global, peristiwa geopolitik, dan petunjuk makroekonomi lain. Ia juga penting untuk mempertimbangkan kekuatan relatif dua mata wang dan kestabilan politik dan ekonomi kedua -dua negara. Peniaga boleh menggunakan analisis asas untuk menilai faktor -faktor ini apabila perdagangan CAD/NOK.

Dolar Kanada (CAD) dan pasangan mata wang Norway (NOK) mempunyai sejarah yang panjang turun naik dalam kadar pertukaran, dengan perubahan ketara yang berlaku berdasarkan perkembangan ekonomi global. Pada awal 2000-an, pasangan CAD-NOK terus meningkat kerana kedua-dua negara mempunyai ekonomi yang kuat dan eksport sumber semula jadi yang tinggi.

Selepas krisis kewangan 2008, pasangan CAD-NOK jatuh dengan ketara apabila permintaan global untuk komoditi menurun. Sehingga 2021, nilai pasangan CAD-NOK telah mula meningkat lagi, memandangkan permintaan global untuk eksport Kanada dan Norway meningkat. Trend ini dijangka berterusan pada tahun 2021 dan seterusnya, menjadikan pelaburan dalam pasangan CAD-NOK pilihan yang berpotensi menguntungkan.

Berdagang CAD ke pasangan mata wang NOK boleh memberikan beberapa peluang hebat kepada peniaga. Dolar Kanada dilihat sebagai mata wang yang selamat, sementara Krone Norway cenderung lebih tidak menentu dan dengan itu menawarkan pulangan berpotensi yang lebih tinggi. Ini menjadikannya pilihan yang menarik untuk peniaga mencari pelaburan berisiko tinggi/tinggi. Selain itu, kedua -dua mata wang cenderung berkorelasi positif dengan harga minyak, menjadikan pasangan ini lindung nilai yang besar terhadap turun naik di pasaran tenaga.

Sebagai tambahan kepada CAD/NOK, peniaga juga harus mempertimbangkan perdagangan pasangan mata wang EUR/CHF dan GBP/NZD. Euro telah stabil sejak beberapa tahun kebelakangan ini, sementara franc Swiss telah agak tidak menentu.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira ke mana arah perubahan harga dan dengan pelaburan modal yang rendah.

Forex
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Nikmati kecairan yang hebat

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan