expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

AUD kepada NZD

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Mengapa Berdagang

Tentang

Sejarah

Mengapa Berdagang

Dolar Australia, membezakan bentuk dolar AS dengan menyangkal $ atau AU $, adalah mata wang undang -undang Australia dan semua wilayahnya - Pulau Norfolk, Cocos atau Kepulauan Keeling dan Pulau Krismas. Ia juga merupakan mata wang Tuvalu, Nauru dan Kiribati, yang merupakan negara berdaulat di Pasifik. Ia juga tender sah di Papua New Guinea dan Kepulauan Solomon sehingga pertengahan 1970-an. AUD diperkenalkan pada tahun 1966, menggantikan bekas pound Australia. Walau bagaimanapun, kadar pertukarannya ditetapkan kepada pound sterling pada kadar $ 2 hingga UK £ 1 hingga 1977

Dolar New Zealand yang dipanggil Tāra o Aotearoa di Māori, dibezakan bentuk dolar AS sebagai NZ $ atau $ NZ. Ia adalah tender undang -undang New Zealand, sudah tentu, tetapi juga Kepulauan Pitcairn, Tokelau, Ketergantungan Ross, Niue, dan Kepulauan Cook. Duit syiling 1 NZD menggambarkan burung kiwi, dan NZD sering dipanggil kiwi.

Pasangan mata wang Audnzd sangat dipengaruhi oleh kekuatan relatif kedua -dua ekonomi, dengan Australia mempunyai ekonomi yang lebih kuat daripada New Zealand. Selama bertahun -tahun, ini telah mengakibatkan turun naik yang ketara dalam harga untuk pasangan mata wang AUDNZD. Walau bagaimanapun, sejak kebelakangan ini, terdapat trend yang lebih mantap dalam harga kerana kedua -dua mata wang telah diperkuat selaras dengan satu sama lain. Audnzd telah diperdagangkan sekitar 1.08 markah sejak 2018, selepas jatuh curam dari 1.36 pada tahun 2011.

Memahami sejarah harga untuk Audnzd dapat memberikan wawasan yang berharga ke arah masa depan pasangan mata wang ini, dan membantu peniaga membuat keputusan yang lebih tepat ketika datang ke strategi perdagangan mereka.

Ketika datang untuk berdagang Audnzd, ada beberapa perkara yang harus dipertimbangkan. Pertama, ini adalah pasangan mata wang eksotik yang biasanya tidak mengalami tahap ketidaktentuan yang sama seperti beberapa pasangan yang lebih kerap didagangkan. Di samping itu, dolar Australia mempunyai pengaruh yang kuat terhadap bagaimana pasangan mata wang ini bergerak, jadi memahami bagaimana AUD dipengaruhi oleh peristiwa ekonomi dan siaran berita dapat memberi manfaat.

Satu lagi pasangan mata wang yang patut dilihat untuk mereka yang berminat untuk berdagang Audnzd adalah GBPJPY. Pound Sterling dan Yen Jepun adalah kedua -dua mata wang utama yang cenderung bergerak ke arah yang bertentangan, yang boleh membawa kepada beberapa peluang perdagangan yang menarik.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira ke mana arah perubahan harga dan dengan pelaburan modal yang rendah.

Forex
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Nikmati kecairan yang hebat

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg