expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

AUD CHF

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

Tentang

Sejarah

Mengapa berdagang?

Pasangan mata wang AUD/CHF menawarkan peniaga peluang perdagangan yang unik kerana hubungan yang kuat antara kedua -dua ekonomi ini. Dolar Australia, yang juga dikenali sebagai Aussie atau Oz, adalah mata wang yang paling banyak dienam di dunia dan dianggap sebagai mata wang rizab yang boleh dipercayai oleh banyak bank pusat. Sementara itu, Franc Swiss adalah salah satu mata wang yang paling dicari, terima kasih kepada reputasi Switzerland untuk kestabilan ekonomi dan status selamat.

Pasangan AUD/CHF sering dilihat sebagai lindung nilai yang baik terhadap krisis kewangan, menjadikannya pilihan yang menarik untuk peniaga yang ingin mempelbagaikan portfolio mereka. Tambahan pula, disebabkan oleh korelasi yang kukuh antara harga komoditi dan dolar Australia, pasangan ini boleh digunakan sebagai proksi untuk permintaan dan pembekalan komoditi di seluruh dunia. Peniaga boleh melihat untuk memanfaatkan sebarang perubahan dalam kadar pertukaran antara kedua -dua mata wang ini, menjadikan pasangan ini pilihan yang ideal untuk peniaga hari yang mempunyai selera untuk risiko.

Pasangan mata wang AUD/CHF telah melihat pelbagai pergerakan harga selama bertahun -tahun. Kadar tertinggi dicatatkan pada 2 November 2007 apabila mencapai 1.06, manakala kadar terendah disaksikan pada 20 Mac 2020 apabila ia menurun kepada 0.57. Peniaga harus menyedari ekstrem ini kerana mereka boleh menjejaskan strategi perdagangan mereka.

Adalah penting untuk tetap up to date dengan berita dan acara pasaran terkini supaya anda dapat membuat keputusan yang tepat ketika berdagang pasangan ini. Sekiranya anda ingin memanfaatkan sebarang pergerakan harga yang berpotensi, adalah penting untuk mempunyai pemahaman yang jelas tentang trend sejarah untuk pasangan mata wang ini.

Pasangan mata wang AUD CHF boleh menjadi pilihan yang baik untuk peniaga yang ingin memanfaatkan peluang pasaran. Pasangan ini mempunyai dua mata wang dengan kecairan yang tinggi, menjadikannya mudah dan kos efektif untuk perdagangan. Ia juga mempunyai turun naik yang agak rendah, yang bermaksud peniaga boleh membuat keputusan kemasukan dan keluar yang lebih tepat apabila berdagang pasangan. Selain itu, pasangan ini sering digunakan sebagai lindung nilai terhadap pasangan mata wang lain, menjadikannya pilihan yang ideal bagi mereka yang ingin mempelbagaikan portfolio mereka.

Sebagai tambahan kepada AUD CHF, peniaga juga harus mempertimbangkan perdagangan pasangan EUR USD, serta pasangan GBP USD. EUR USD adalah salah satu pasangan mata wang yang paling kerap didagangkan dan menyediakan kecairan yang sangat baik dan spread yang ketat. Sementara itu, GBP USD adalah pasangan mata wang ketiga yang paling banyak didagangkan dan menawarkan keseimbangan yang baik dari kedua -dua turun naik dan kecairan. Kedua -dua pasangan boleh menawarkan pedagang peluang yang sangat baik untuk perdagangan yang menguntungkan dan mempelbagaikan portfolio mereka.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira ke mana arah perubahan harga dan dengan pelaburan modal yang rendah.

Forex
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Nikmati kecairan yang hebat

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg