expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Solana ialah platform mata wang kripto dan blockchain yang memfokuskan pada kebolehskalaan dan prestasi. Mata wang asli rangkaian Solana ialah SOLUSD, yang digunakan untuk menggerakkan urus niaga dan kontrak pintar. Yayasan Solana diasaskan pada 2017 oleh Anatoly Yakovenko, yang juga berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Eksekutif projek itu.

Pasukan Solana telah membangunkan algoritma konsensus unik yang dipanggil Proof-of-History (PoH), yang membolehkan platform mencapai kelajuan transaksi yang tinggi tanpa mengorbankan keselamatan. Selain itu, protokol Toleransi Kesalahan Byzantine (BFT) Solana memastikan bahawa platform boleh menahan sehingga dua pertiga nod berniat jahat tanpa menjejaskan keselamatan.

Pada masa ini, Solana mampu memproses lebih 50,000 transaksi sesaat, menjadikannya salah satu platform blockchain terpantas yang wujud. Pasukan ini terus mengusahakan penyelesaian penskalaan, yang akan membolehkan platform memproses lebih banyak transaksi pada masa hadapan.

Sejak penubuhan Solana pada 2017, mata wang kripto asli SOL telah menyaksikan peningkatan yang stabil dalam harga dan permodalan pasaran. Dalam dagangan awal, SOLUSD mencapai paras tertinggi $0.32 sebelum menarik semula kepada sekitar $0.20. Syiling itu kemudian memasuki tempoh penyatuan sekitar markah $0.20 selama beberapa bulan.

Pada pertengahan 2018, SOLUSD mula meningkat semula, kali ini mencecah paras tertinggi $1.20 pada Disember tahun itu. Selepas satu lagi penarikan balik yang singkat, syiling melonjak ke paras tertinggi sepanjang masa sebanyak $4.60 pada Jun 2019. Sejak itu, harga Solana telah berada pada aliran menurun secara umum, walaupun terdapat beberapa kenaikan di sepanjang perjalanan.

Melabur dalam Solana hanya bermaksud membeli aset asas dan memegangnya untuk tempoh masa yang ditetapkan. Ini boleh jadi apa-apa dari beberapa minggu hingga beberapa tahun. Matlamat di sini adalah untuk mendapat manfaat daripada kenaikan harga Solana dari semasa ke semasa.

Berdagang Solana, sebaliknya, melibatkan mengambil kedudukan pada pergerakan harga aset - tanpa benar-benar memilikinya. Ini dilakukan melalui derivatif seperti CFD (kontrak untuk perbezaan). Dagangan CFD membolehkan anda membuat spekulasi mengenai kedua-dua kenaikan dan penurunan harga. Jadi, sama ada harga Solana naik atau turun, anda boleh berdagang dengan sewajarnya.

Dagangan CFD juga menawarkan beberapa faedah lain, termasuk leveraj dan jualan pendek. Leverage membolehkan anda berdagang dengan lebih banyak wang daripada yang anda ada dalam akaun anda, membesarkan potensi keuntungan (atau kerugian anda).

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Matawang kripto yang paling popular kini semuanya di satu tempat pada masa yang tepat.

  • Berdagang 24/7
  • Keperluan margin minimum di bawah $~3
  • Spread hanya $0.50 pada BTC - lebih rendah pada kripto lain! Ditambah dengan yuran dagangan yang sangat rendah, hanya 0.1%/sebelah
  • Tiada yuran pengeluaran
  • Pelbagaikan! 900+ instrumen untuk dipilih
Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga serta tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset kripto asas.

CFD Kripto
Kripto Fizikal
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik kripto (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun kripto (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset atau mempunyai akaun pertukaran

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada yuran pertukaran atau kos penyimpanan yang kompleks
Baru sahaja rendahkan komisen dalam bentuk spread serta yuran pengambil yang kecil

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg