expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Fantom dicipta sebagai saingan kepada Ethereum pada tahun 2018 dan pada asasnya merupakan platform kontrak pintar untuk aplikasi terdesentralisasi (juga dikenali sebagai dApps). Ia direka untuk membolehkan sesiapa sahaja membina aplikasi crypto dalam beberapa saat sahaja, dengan transaksi yang sangat pantas dan murah.

Matlamat pengasas adalah untuk memudahkan penggabungan blockchain dengan transaksi korporat, terutamanya dalam industri kewangan dan undang-undang. Hanya dalam beberapa tahun, Fantom telah muncul sebagai salah satu rantaian blok paling popular di dunia untuk transaksi DeFi. Akibatnya, syiling asalnya - Fantom - telah muncul sebagai saingan serius kepada syiling seperti Ether, dengan harga turun naiknya mencerminkan perkara ini.

Seperti kebanyakan mata wang kripto lain, harga kripto Fantom didorong sebahagian besarnya oleh sentimen pasaran umum. Ini terbukti dalam sejarah harganya, dengan harganya meningkat kepada paras tertinggi sepanjang masa sebanyak $3.1 setiap syiling pada Januari 2022, sebelum mengalami kejatuhan yang ketara dalam mata wang kripto berikutnya yang telah menjejaskan hampir setiap syiling pada bulan-bulan berikutnya.

Walau bagaimanapun, ini bukan satu-satunya faktor yang mempengaruhi harga Fantom. Disebabkan oleh aplikasi dunia nyata yang kukuh bagi rangkaian Fantom, harganya telah dipengaruhi oleh penggunaannya yang lebih meluas oleh pelakon awam dan swasta utama.

Fantom telah menandatangani MOU dengan kerajaan dan pihak berkuasa kewangan Tajikistan, Afghanistan dan Pakistan sepanjang tahun lalu, dengan setiap perjanjian membantu menaikkan harganya, sekurang-kurangnya dalam jangka pendek. Walau bagaimanapun, harga Fantom telah merosot di bawah $1 untuk bulan-bulan awal 2022.

Sebagai pedagang kripto, anda mempunyai pilihan sama ada membeli Fantom di bursa dan memegangnya sebagai pelaburan jangka panjang atau cuba mengeksploitasi turun naiknya melalui perdagangan jangka pendek. Walaupun pengambilannya semakin meningkat dalam kalangan pelanggan kerajaan utama, harga Fantom adalah tidak menentu kerana ia datang.

Harganya boleh melonjak dengan ketara dalam beberapa jam sahaja, sebelum jatuh dengan cepat pada hari berikutnya. Atas sebab ini, peniaga harian dan scalper yang bercita-cita tinggi yang ingin mengaut keuntungan daripada ledakan dan kemelut yang pesat ini mungkin mendapati turun naik yang sengit ini menarik. Bagi pelabur jangka panjang, harapan bahawa Fantom akan diterima pakai dengan lebih meluas dan menaikkan harga jangka panjang adalah motif utama untuk memegang syiling Fantom.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Matawang kripto yang paling popular kini semuanya di satu tempat pada masa yang tepat.

  • Berdagang 24/7
  • Keperluan margin minimum di bawah $~3
  • Spread hanya $0.50 pada BTC - lebih rendah pada kripto lain! Ditambah dengan yuran dagangan yang sangat rendah, hanya 0.1%/sebelah
  • Tiada yuran pengeluaran
  • Pelbagaikan! 900+ instrumen untuk dipilih
Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga serta tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset kripto asas.

CFD Kripto
Kripto Fizikal
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik kripto (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun kripto (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset atau mempunyai akaun pertukaran

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada yuran pertukaran atau kos penyimpanan yang kompleks
Baru sahaja rendahkan komisen dalam bentuk spread serta yuran pengambil yang kecil

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg