expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Pengawal Selia:

×
CySEC

Skilling Ltd, dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Cyprus (CySEC) di bawah lesen CIF No. 357/18

Teruskan
FSA

Skilling (Seychelles) Ltd, diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Kewangan (FSA) di bawah lesen No. SD042

Teruskan

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

Mata wang kripto yang paling popular dan semakin meningkat.

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Ethereum ialah mata wang kripto terdesentralisasi yang berasaskan blok blok sumber terbuka di mana kontrak pintar boleh dibuat. Harga Ethereum adalah berdasarkan mata wang, yang secara teknikalnya dikenali sebagai Ether (ETH). Walau bagaimanapun, nama Ethereum juga sering digunakan untuk menggambarkan kedua-dua rangkaian dan mata wang asli yang digunakan padanya.

Ethereum telah diperkenalkan pada 2015, dengan Vitalik Buterin dan Gavin Wood antara pencipta bersama. Kepelbagaian rangkaian ini dapat dilihat dengan fakta bahawa ia boleh digunakan untuk urus niaga kewangan serta untuk mencipta token tidak boleh digunakan (NFT) untuk dijual. Banyak mata wang kripto lain telah dilancarkan menggunakan rangkaian Ethereum.

Kerja pembangunan diteruskan, dengan projek Ethereum 2.0 menyediakan peningkatan besar untuk membuat urus niaga lebih pantas, melalui inovasi seperti beralih daripada bukti kerja kepada bukti kepentingan. ETH biasanya dilihat sebagai mata wang kripto kedua paling penting di belakang Bitcoin, walaupun sesetengah penganalisis percaya bahawa ia mempunyai lebih banyak potensi untuk kegunaan praktikal.

Harga Ethereum biasanya kurang tidak menentu berbanding mata wang kripto lain seperti Bitcoin, tetapi ia masih menunjukkan peningkatan yang besar dan beberapa kejatuhan ketara dalam sejarahnya sehingga kini.

Beberapa faktor mempengaruhi harga ETH, termasuk pelancaran kemas kini dan berita berita tentang penjualan NFT untuk harga rekod. Secara keseluruhan, harganya nampaknya lebih berkait rapat dengan kemajuan teknikal yang menjadikan rangkaian lebih berdaya maju, dan bukannya spekulasi pelabur. Walau bagaimanapun, ia juga mungkin mencerminkan sentimen pasaran keseluruhan terhadap mata wang kripto pada masa tertentu.

Untuk beberapa tahun pertama kewujudannya, mata wang ETH mempunyai nilai $10 atau kurang untuk setiap token. Ini meningkat kepada lebih $1,000 pada 2018 tetapi jatuh semula pada tahun yang sama.

2020 dan 2021 menyaksikan harga Ethereum mencecah paras rekod lebih $4,000, walaupun ia telah turun sedikit pada penghujung tempoh itu.

Membeli ETH ialah sesuatu yang boleh dilakukan pada pertukaran mata wang kripto atau melalui broker. Sesetengah pelabur mungkin bimbang tentang kemungkinan kerumitan melakukan perkara ini, kerana token perlu disimpan dalam dompet yang selamat.

CFD Ethereum menawarkan pendekatan alternatif, tanpa dompet atau kunci keselamatan diperlukan. CFD adalah berdasarkan terus pada harga Ethereum tetapi menggunakan jenis kenderaan pelaburan yang lebih tradisional tanpa perlu membeli ETH terus atau menyimpannya.

Ini bermakna bahawa perdagangan Ethereum CFD mempunyai risiko turun naik yang serupa dengan pembelian mata wang itu sendiri tetapi mungkin kelihatan lebih mudah kepada sesetengah pelabur, ditambah pula mereka boleh berdagang dengan leverage.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Matawang kripto yang paling popular kini semuanya di satu tempat pada masa yang tepat.

  • Berdagang 24/7
  • Keperluan margin minimum di bawah $~3
  • Spread hanya $0.50 pada BTC - lebih rendah pada kripto lain! Ditambah dengan yuran dagangan yang sangat rendah, hanya 0.1%/sebelah
  • Tiada yuran pengeluaran
  • Pelbagaikan! 900+ instrumen untuk dipilih
Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga serta tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset kripto asas.

CFD Kripto
Kripto Fizikal
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik kripto (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun kripto (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset atau mempunyai akaun pertukaran

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada yuran pertukaran atau kos penyimpanan yang kompleks
Baru sahaja rendahkan komisen dalam bentuk spread serta yuran pengambil yang kecil

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg