expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Harga Palladium

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Palladium adalah komoditi yang jarang dan berharga, dan sejarah harganya tidak dapat diramalkan namun menarik. Dengan ticker XPDUSD, harga Palladium dikesan dalam masa nyata setiap auns. Harga tempat paladium semasa sangat dipengaruhi oleh bekalan dan permintaan trend negara-negara yang menghasilkan paladium. Memandangkan Palladium mempunyai nilai yang besar dalam aplikasi perindustrian seperti komputer pembuatan dan telefon, negara -negara pengeluar Palladium mempunyai kuasa besar berbanding harga tempat Palladium.

Dengan memantau sejarah perdagangan Palladium, kita dapat menganalisis trend pasaran komoditi ini dan membuat keputusan yang tepat yang masuk akal bagi mana -mana pelabur atau pengguna di ruang paladium.

Palladium mempunyai sejarah yang panjang dan bervariasi sejak berabad -abad. Ia pertama kali ditemui pada awal abad ke -19 dan digunakan secara meluas sebagai komoditi, baik dalam perhiasan dan aplikasi perindustrian lain. Memandangkan penggunaan paladium meningkat, begitu pula nilainya sebagai penunjuk ekonomi, akhirnya menjadikannya sebahagian daripada penyebaran XPDUSD moden.

Kepentingan sejarah ini menjadikan Palladium sebagai sebahagian penting dari banyak industri dan ekonomi hari ini. Malah lebih mengagumkan ialah nilai Palladium masih kuat - bukti ketahanannya dari masa ke masa.

Walaupun melabur dalam paladium bermakna membeli jumlah fizikal logam berharga dan memegang untuk tempoh yang lebih lama dengan harapan dapat menuai ganjaran apa-apa penghargaan dari masa ke masa, mereka yang perdagangan paladium membeli dan menjual melalui kontrak-untuk-perbezaan (CFD) sambil mengambil kesempatan daripada leverage untuk memaksimumkan keuntungan. Palladium perdagangan biasanya melibatkan menggunakan simbol XPDUSD yang menjejaki harganya dari segi A.S.

Dolar dan menawarkan peniaga -peniaga peluang tuan rumah seperti scalping, lindung nilai dan menggunakan pesanan berhenti yang tidak dapat ditawarkan. Secara keseluruhannya, melabur di paladium mungkin paling bermanfaat bagi mereka yang ingin membina kekayaan jangka panjang sedangkan perdagangan lebih sesuai untuk mereka yang ingin memanfaatkan pergerakan harga jangka pendek.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Lihatlah sektor komoditi! Pelbagaikan dengan satu kedudukan.

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan
Daftar sekarang

FAQs

Apa yang menjejaskan harga paladium?

+ -

Pergerakan harga paladium telah terjejas oleh beberapa peristiwa utama selama bertahun -tahun.

Sebagai contoh, pada tahun 2001, mogok di lombong Afrika Selatan menyebabkan gangguan bekalan yang mendorong harga jauh lebih tinggi. Begitu juga, sekatan yang dikenakan oleh Rusia ke atas eksport paladium pada tahun 2005 menyebabkan kenaikan harga. Sebaliknya, faktor makroekonomi seperti ketegangan perdagangan US-China dan dolar AS yang lebih kuat mempunyai kesan terhadap harga paladium, juga. Pandemik coronavirus juga menimbang permintaan untuk paladium, menyebabkan harga menurun dengan ketara pada tahun 2020. Akhirnya, memahami pemacu utama pergerakan harga paladium akan membantu peniaga membangunkan strategi pelaburan yang kukuh.

Bagaimana untuk Berdagang Palladium CFD

+ -

Dagangan CFD Palladium dengan Skilling mudah dan pantas. Dengan platform yang selamat dan mesra pengguna kami, anda boleh mula berdagang dalam beberapa langkah mudah. Inilah cara memulakan:

1. Buka akaun: Untuk memulakan perdagangan paladium CFD dengan kemahiran, langkah pertama adalah membuka akaun dagangan.

2. Mengurus dana anda: Setelah akaun anda dibuka, langkah seterusnya adalah untuk menambah beberapa dana. Anda boleh menguruskan dana anda dengan mudah melalui kaedah pembayaran selamat kami.

3. Memantau pasaran: Gunakan alat analisis pasaran kami untuk menganalisis harga dan trend Palladium CFD sebelum memasuki kedudukan.

4. Buat perdagangan anda: Apabila anda sudah bersedia, buka pesanan beli atau jual di pasaran CFD Palladium.

5. Tutup kedudukan anda: Apabila anda selesai berdagang, tutup kedudukan anda.

Dengan kemahiran, anda boleh memulakan perdagangan paladium CFD tanpa kerumitan. Nikmati manfaat platform selamat kami dan sertai ribuan peniaga di seluruh dunia hari ini. Selamat berdagang!

Apakah pilihan lain untuk berdagang Palladium?

+ -

Satu lagi pilihan hebat untuk perdagangan paladium ialah Vale SA. Ia adalah salah satu pengeluar logam perindustrian terbesar di dunia dan menghasilkan sejumlah besar paladium setiap tahun. Dengan kehadiran globalnya, ia menyediakan akses pelabur kepada bekalan paladium fizikal yang besar dan boleh dipercayai, serta pilihan untuk berdagang dalam kontrak niaga hadapan.

Jika anda mencari pilihan selanjutnya untuk Palladium perdagangan, pastikan anda menyemak pengeluar utama lain seperti Impala Platinum, Norilsk Nickel, Anglo American Plc., Dan Palladium Amerika Utara. Semua syarikat ini menawarkan pelbagai cara untuk melabur di paladium, dari bekalan fizikal kepada kontrak niaga hadapan dan perdagangan derivatif.

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan yang datang dengan memiliki aset asas.

CFD
Komoditi
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan